Política

La Catalunya Nord també hi era

Entre 200 i 300 nord-catalans van participar a la manifestació de Barcelona per un estat propi

El nord-català Hervé Pi va formar part de la delegació de l'ANC que va ser rebuda al Parlament

Entre els delegats de l'ANC que van ser rebuts al Parlament hi havia Hervé Pi, de Catalunya Nord per la independència, la sectorial nord-catalana de l'ANC. Entre dos-cents i tres-cents nord-catalans van participar a la manifestació per un estat propi a Barcelona. A més dels dos autocars que van sortir de davant el Casal de Perpinyà van haver-hi molts vehicles particulars i, fins i tot, rossellonesos que van anar a Figueres a agafar el tren. Una bona part ja era a migdia a la fira d'entitats de l'Arc de Triomf on Ràdio Arrels, el col·legi Comte Guifré, el Casal de Perpinyà i Òmnium Cultural Catalunya Nord compartien un estand.

A la frontera la policia francesa i l'espanyola van retenir un dels autocars i van controlar la documentació de les persones presents. Amb el segon autocar ja no hi va haver problemes per creuar la frontera estatal. Durant el recorregut de la manifestació la pancarta amb el lema “Catalunya Nord també és Catalunya” va provocar grans aplaudiments i els manifestants que la veien s'afegien a corejar-lo.

La premsa francesa de Catalunya Nord, com l'Indépendant, han tret en portada, com a tema principal, la manifestació independentista, a la que dediquen una plana sencera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.