Política

Més de 300 morts al Pakistan per focs a dues fàbriques

L'incendi d'una fàbrica tèxtil a Karachi és una de les pitjors catàstrofes al país

Crema una empresa de sabates a Lahore

Almenys 314 treballadors van morir ahir en dos incendis al Pakistan. El primer va ser en una empresa tèxtil de la megalòpolis de Karachi, al sud del país asiàtic, i va deixar un mínim de 289 víctimes mortals, en un dels pitjors sinistres en la història pakistanesa. El segon foc va tenir lloc en una fàbrica de sabates a Lahore, a l'est del país, i va causar un mínim de 25 morts d'una plantilla de 45 treballadors.

La seu d'Ali Enterprise a Karachi és un edifici de 2.000 m² i quatre pisos situat al barri popular de Baldia Town, on treballaven entre 1.500 i 2.000 persones, algunes de les quals eren menors.

En un espai on les mesures antiincendis eren pràcticament nul·les, un curtcircuit en un generador elèctric de la primera planta va ser el detonant de la tragèdia. La majoria dels treballadors van aconseguir sortir de l'edifici abans que les flames hi fessin estralls, molts d'ells saltant per la finestra, raó per la qual els equips sanitaris van haver d'atendre desenes d'empleats amb cames fracturades. Malauradament, uns quants no van poder sortir-ne.

Prioritats

La majoria de cossos eren rescatats del soterrani i el quart pis de la fàbrica. tèxtil. Allà, molts dels operaris feien cua per recollir la paga quan es van encendre les flames. Els propietaris de la factoria, però, estaven més preocupats per “protegir els teixits que els treballadors”, explicava Mohammad Pervez, un dels empleats que ahir eren davant de l'edifici, amb la foto d'un cosí mort pel foc.

Arran de la tragèdia, les autoritats ordenaven ahir la inspecció de totes les fàbriques i plantes industrials de la província de Sind, de la qual Karachi és la capital, en un màxim de dos dies.

Tot i que no acostumen a assolir magnituds com la d'ahir, aquesta mena de focs són relativament freqüents al Pakistan per la precarietat amb què treballa el sector tèxtil, un dels motors de l'economia d'aquest país asiàtic. A més, el Pakistan viu una greu crisi energètica, amb talls continus de la llum que obliguen els empresaris a dependre de generadors de gasoil per no interrompre la producció, encara que facin augmentar el risc dels empleats.

LES XIFRES

40
dotacions del cos de bombers van lluitar contra l'incendi de l'empresa tèxtil de Karachi.
18
milions
de persones viuen a la megalòpolis de Karachi, centre financer, comercial i portuari del Pakistan.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.