Política

El primer director dels Mossos defensa que Catalunya tingui exèrcit

Miquel Sellarès argumenta que el nou estat independent hauria de participar en el sistema de seguretat i defensa unificats europeu

El director del CEEC diu que cal debatre el futur del model policial i defensa durant la transició cap a la independència

El director del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya (CEEC), Miquel Sellarès, ha demanat que una Catalunya independent tingui exèrcit. El qui fou el primer director general dels Mossos d'Esquadra ha considerat un error que el president de la Generalitat, Artur Mas, hagi manifestat el contrari aquest mateix divendres.

En un comunicat, Sellarès argumenta que el nou estat català s'integraria en una Europa amb un sistema de seguretat i defensa unificats, del qual n'hauria de ser coresponsable.

“Com podrem explicar a Europa que volem estar, però que ens defensin altres, que no assumim cap cost ni risc en defensa?”, ha preguntat a Mas.

El director del CEEC ha recordat que Catalunya, a diferència de Costa Rica, no estarà sota el paraigua militar dels Estats Units, sinó en el marc de la defensa europea i, fins i tot, de l'OTAN.

El qui també va ser director general de Seguretat Ciutadana del primer govern de la Generalitat de la democràcia ha defensat “estudiar i debatre rigorosament” el futur del model policial i de defensa a desenvolupar durant la transició cap a la independència i quan es construeixin estructures d'Estat.

Per aquesta raó, ha posat a disposició de Mas els experts del CEEC i l'ha convidat a tenir el consell d'altres estudiosos i especialistes catalans per evitar “més patinades” com la d'aquest divendres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.