Política

SI creu que Rajoy voldrà dilatar les negociacions amb Catalunya per refredar l'ànim independentista

Uriel Bertran avisa Mas que no caigui en el “parany” i insisteix en la necessitat de constituir un govern d'unitat nacional

Assegura que ja hi ha una “majoria absoluta” al Parlament disposada a declarar la independència

El secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Uriel Bertran, ha pronosticat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, voldrà “dilatar” en el temps les reivindicacions catalanes per “refredar” l'auge independentista. Per aquest motiu, ha advertit al president de la Generalitat, Artur Mas, que no caigui en el “parany” i ha insistit en la necessitat de constituir de manera immediata un “govern d'unitat nacional” que porti Catalunya a la independència.

Bertran, que aquest diumenge ha assistit al 3er Aplec per la Independència d'Arenys de Munt, ha opinat que l'estratègia del PP serà la de retardar qualsevol resposta a les peticions de la Generalitat per “guanyar temps”. Segons ell, Rajoy esperarà així a un “refredament” de l'agitació independentista generada per la multitudinària manifestació de l'Onze de Setembre.

“Rajoy no es comprometrà a res però tampoc rebutjarà categòricament res”, ha augurat.

Per aquest motiu, ha emplaçat el conjunt dels polítics catalans, i l'executiu d'Artur Mas en particular, a “no caure en aquest parany”. Segons ell, cal passar “de les paraules als fets” que és “el que demana el poble”.

El diputat independentista ha reiterat la necessitat d'establir un full de ruta aquesta mateixa tardor per iniciar el procés cap a la proclamació de la independència de Catalunya. Una fita que SI situa per a final del 2014. “Hi ha temps suficient per poder fer-ho”, ha assegurat. Bertran a urgit a iniciar aquest camí perquè “cada dia que passa perdem 60 milions d'euros en l'espoli fiscal”.

El dirigent de SI ha instat CiU a convocar els partits nacionalistes per tal de negociar aquest full de ruta i constituir un “govern d'unitat nacional”. En la seva opinió, això ja és possible després de la manifestació independentistes de la Diada i ha recordat hi van assistir fins a 86 diputats del Parlament. Per Bertran, això suposa que hi ha una “majoria absoluta” a la cambra catalana “disposada a declarar la independència del país”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.