Política

Valls aprova una moció pel dret a decidir sobre la independència de Catalunya

Entre els acords, destaca que el Parlament sotmeti a votació una declaració unilateral de sobirania catalana

Divisió entre el PSC vallenc amb dues abstencions i un vot a favor de la proposta

El plenari de Valls ha aprovat aquest divendres una moció pel dret a decidir sobre la independència de Catalunya. La proposta ha tirat endavant gràcies als vots favorables de CiU (13), CUP (3), ERC (1) i amb un dels tres vots dels regidors del PSC, ja que els altres dos s'han abstingut. El PP vallenc hi ha votat en contra. En total 18 vots favorables, dues abstencions i un vot negatiu. Un llarg i calorós aplaudiment ha acompanyat la lectura de les votacions.

Entre els sis acords que formen la moció presentada per ERC destaca que el Parlament de Catalunya sotmeti a votació una declaració unilateral de sobirania catalana i, si s'escau, convoqui un referèndum sobre la independència de Catalunya.

La resta de punts de la moció, demanen que el Parlament obri un debat sobre la necessitat d'emprendre accions immediates per la creació d'una hisenda pròpia i un banc nacional des d'on es gestioni el règim fiscal i el finançament dels serveis i institucions públiques. Així mateix, es demana també que la Cambra Catalana acordi amb caràcter immediat les mesures que cregui convenient per ordenar la transició fins a la constitució formal de l'estat català.

L'aprovació de la moció d'aquest divendres determina també que l'Ajuntament de Valls donarà suport als actes de l'Assemblea Nacional Catalana en les diferents accions i estratègies per la llibertat de Catalunya.

Tot i que el text introductori a la moció cita l'objectiu de declarar el municipi territori lliure català, aquesta afirmació no es recull entre els sis acords aprovats.

Valls va celebrar el passat 25 d'abril del 2010 una consulta popular a favor de la independència de Catalunya. El 95,16% dels vots van ser favorables en el marc d'una participació del 26.33% dels censats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.