Política

El PSC aposta per reformar la Constitució, un pacte fiscal just i per un referèndum “legal”

El president del grup parlamentari socialista, Xavier Sabaté, afirma que el seu partit no vol “trencar” amb Espanya

“No lluitarà més vostè que nosaltres per la llibertat de Catalunya”, afirma

El president del grup parlamentari del PSC, Xavier Sabaté, s'ha estrenat en el càrrec en el debat de política general al Parlament defensant l'opció dels socialistes catalans de “voler avançar” en un nou marc de relació amb Espanya però sense “trencar” amb l'Estat, com ha dit sí que vol el president Artur Mas. “La nostra catalanitat és indestriable de la nostra estima pels catalans”, ha dit Sabaté, que ha assegurat que el PSC aposta per “modificar la Constitució, per aconseguir un pacte fiscal més just per a Catalunya” que porti a un sistema de “sobiranies compartides” i per proposar als ciutadans que decideixin lliurament el seu futur en la relació entre Catalunya i Espanya amb “un referèndum” amb una pregunta clara i respostes d'acceptar o rebutjar el projecte i que sigui “legal”. “No lluitarà més vostè que nosaltres per la llibertat de Catalunya”, ha afirmat.

Així, segons Sabaté, el PSC vol un “nou mar c de relació amb Espanya” i una “capacitat de decidir” més gran. “Hauran de cedir més sobirania”, ha dit, tot assegurant que el PSC vol ser un estat com Baviera dins d'una Alemanya federal. “No volem ruptura però sí replantejament a fons”. “No podem estar ni amb vostè ni amb ells. Volem una tercer via, la construcció d'un nou marc de relacions”, ha afirmat.

Sabaté ha reconegut que són temps en què s'ha de “reformar” però no “retallar” i ha assegurat que hi ha una altra manera de fer, posant com exemple el president francès François Hollande.

A més, Sabaté ha acusat Mas d'“amagar sota l'estelada el debat social”, a diferència del PSC, que segons ell, no ho fa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.