Política

De Gispert proclama que “la Catalunya d'avui que està dempeus precisa un Parlament dempeus”

La presidenta de la cambra assegura que la legislatura “s'ha vist condicionada per un escenari de pressió a l'autogovern”

Afirma que el poble català és “actiu” i quan es mobilitza ho fa amb “majúscules”

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha fet un petit discurs després de la votació de resolucions del Debat de Política General i abans de cloure la sessió en què ha proclamat que “la Catalunya d'avui que està dempeus precisa un Parlament dempeus, ben amatent a la realitat”. De Gispert ha fet un breu repàs de la legislatura assegurant que aquesta “s'ha vist molt condicionada des del primer dia, per la greu crisi econòmica i per un escenari de pressió a l'autogovern català i a les seves finances”. Alhora, ha fet un reconeixement especial als dos vicepresidents que l'han acompanyada, Lluís Corominas i Higini Clotas.

Núria de Gispert ha recordat que, durant el seu discurs inaugural, va qualificar el poble català com “un poble sofert i lúcid”. Després d'aquests mesos de legislatura, la presidenta ha conclòs que “també és un poble actiu, que es mobilitza i que quan ho fa, ho fa amb majúscules”. “Aquesta és la gran lliçó dels temps actuals”, ha assenyalat.

En clau de repàs, la presidenta del Parlament ha admès que la legislatura ha estat “curta”, però alhora ha indicat que “ha estat intensa i també molt fecunda en presència, en debats, en propostes i en compareixences de la societat civil”. D'altra banda, tot i no haver-hi una gran producció legislativa, De Gispert ha subratllat que hi ha hagut “simplificació administrativa, mitjançant modificacions legals i derogacions legals”.

La presidenta ha volgut fer un discurs aprofitant que aquesta ha estat la última sessió de la legislatura, ja que properament el president de la Generalitat iniciarà el procés per dissoldre el Parlament i convocar eleccions. De Gispert s'ha dirigit singularment als seus dos vicepresidents i, després de l'aplaudiment que ha provocat entre els diputats, ha destacat “la lliçó de continuïtat, d'elegància i de cordialitat democràtica que han estat el fer i dir” d'Higini Clotas.

El vicepresident segon ha presentat aquest dijous la renúncia a l'acta de diputat, quan ha acabat el Debat de Política General. Es tracta del diputat més veterà, ja que ha tingut escó des de la sessió constitutiva de la I legislatura, el 10 d'abril de 1980, i ha estat membre de totes les diputacions permanents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.