Política

El TSJ imputa Rafael Blasco per frau en les ajudes a la cooperació

El síndic del PP a les Corts declararà davant el TSJ el pròxim 18 d'octubre

Abandona la responsabilitat en la cambra, però no renuncia a l'escó

L'exconseller de Ciutadania i Solidaritat, Rafael Blasco, declararà el pròxim 18 d'octubre a les 10 h en el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià com a imputat en la coneguda causa de Cooperació, que investiga el desviament de fons públics per a ajudes al Tercer Món entre 2008 i 2011.

La jutgessa que instrueix el cas, Pía Calderón, considera que existeixen “sòlids indicis” de la seua participació en la comissió dels delictes que s'estan investigant. Calderón estimava que l'actual síndic del PP podria haver comés delictes de prevaricació, suborn, tràfic d'influències, falsedat documental i malversació de cabals públics.

Blasco ja ha anunciat que renuncia al seu càrrec de síndic del grup parlamentari –del qual fou rellevat per Rafael Maluenda–, però no a l'acta de diputat com exigeix l'oposició. El president Fabra havia decidit apartar-lo d'aquesta responsabilitat després de conéixer-se la primera providència que apuntava a Blasco com a possible col·laborador en la trama.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.