Política

El govern denuncia que el retard del Fons de Liquiditat li costarà 24 milions

L'executiu assegura que l'Estat li ha aplicat un recàrrec del 20% per l'impagament de les quotes a la Seguretat Social en els nou primers dies d'octubre

Homs titlla d“incomprensible” la sanció quan és el mateix Estat qui ha provocat l'endarreriment

El govern ha denunciat aquest dimarts que el retard del govern espanyol en el pagament del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) costarà 24 milions euros a la Generalitat pels recàrrecs que l'estat imposa pels endarreriments en les quotes de la seguretat social. “És incomprensible”, ha afirmat el portaveu del govern, Francesc Homs, que l'Estat, que és qui s'ha retardat en el pagament del FLA imposi a la Generalitat una “penalització” per no haver fet front als pagaments a la Seguretat Social. “No té ni cap ni peus”, ha reiterat el portaveu.

El portaveu ha anunciat que el govern presentaran un requeriment al Ministeri d'Ocupació, com a pas previ al procés de presentació d'un recurs al Tribunal Constitucional, pel recàrrec del 20% que l'Estat ha aplicat a la Generalitat per l'endarreriment del pagament a la Seguretat Social.

D'altra banda, Homs ha anunciat que el govern presentarà un recurs davant el Tribunal Constitucional per un conflicte de competències en l'aprovació del pla estatal de protecció civil per risc químic. Homs ha recordat que el pla envaeix competències de la Generalitat. “Mira que és senzill llegir-se l'Estatut i constatar que tenim competències exclusives en protecció civil”, ha lamentat el portaveu del govern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.