Política

Junqueras: “Tenim pressa per deixar de ser independentistes”

El candidat republicà a la presidència de la Generalitat afirma que ERC aspira a ser la segona força política a Catalunya

Junqueras adverteix que, a més, sempre tindran en compte tots els que estan patint per arribar a final de mes

El candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha afirmat aquest dissabte que la seva formació aspira a ser la segona força política en les eleccions del dia 25 de novembre i, posteriorment, en una Catalunya independent a ser la força “hegemònica i de govern”. Junqueras ha estat proclamat pel consell nacional del partit nou cap de llista amb 146 vots a favor, cap en contra i dos de blancs.

Junqueras, que ha reconegut que fa només un any ni s'ho hauria imaginat, ha mantingut que si aconsegueixen quedar en segona posició seran “absolutament decisius” durant la legislatura. “No és el mateix si la segona força és el PSC, el PP o ERC”, ha precisat. No obstant, les aspiracions dels republicans van més enllà i, segons el seu líder, en el futur volen ser “legítimament la força hegemònica, la que governi una Catalunya independent i, tan aviat com sigui possible, uns Països Catalans independents”.

Rememorant que el seu partit fa més de vuit dècades que propugna la separació de Catalunya d'Espanya, ha subratllat que “ara que molta gent s'alegra de poder arribar a la independència, nosaltres tenim pressa per deixar de ser independentistes, perquè volem proclamar d'una vegada la independència del nostre país”.

Alternativa econòmica i social

Junqueras no ha amagat que el seu partit “està disposat a acompanyar qui sigui en el camí a la independència”, encara que ha advertit que sempre tindran en compte tots els que estan patint per arribar a final de mes, des dels que no poden pagar les hipoteques als que no troben feina. “Com més forts siguem més els podrem ajudar. Volem ser una alternativa econòmica i social”, ha prosseguit.

El candidat d'Esquerra ha indicat que si governen, la càrrega fiscal actual “ingent i mal repartida” es distribuirà de forma diferent, i ha posat com a exemple que els bancs hi poden contribuir amb nous impostos sobre les seves transaccions o sobre els dipòsits que tenen.

ERC proposa mesures, ha subratllat Junqueras, que ja s'han aplicat a Alemanya, com “retallar en un 40% el pressupost de Defensa”, mentre ha augmentat la despesa en investigació o ensenyament.

Després d'afirmar que estan molt a prop de la gent i que són un partit preparat per al futur, el candidat d'ERC ha advertit que encara que en campanya hi hagi qui digui que “s'ha d'anar a poc a poc, perquè les coses importants s'han de fer d'aquesta manera perquè són delicades”, Esquerra sempre defensarà que “les coses importants per fer-les bé s'han d'acabar com més de pressa millor”.

“Hi ha moltes estructures d'Estat que no les podrem fer fins que no siguem un Estat”, ha subratllat Junqueras, que ha destacat la necessitat que en els pròxims anys es preservi la qualitat dels serveis públics, a la vegada que també ha dit que el seu partit vol ser el representant de mestres, infermeres, metges, bombers, mossos d'esquadra o petits comerciants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.