Política

política

Santa Coloma també reclama la independència

Va declarar-se territori català lliure en un ple extraordinari, ahir

El ple de Santa Coloma de Farners va aprovar ahir una moció sobiranista amb una base molt semblant a les mocions que ja s'han aprovat en molts municipis, però es van tenir en compte les aportacions de tots els grups, ja que es va consensuar prèviament amb la resta de forces polítiques i entitats i associacions com Farners per la Independència i l'ANC.

La moció va ser aprovada per tots els grups (CiU, PSC, Colomencs pel Canvi, ERC i la CUP), amb l'excepció del representant del PP, que hi va votar en contra.

La moció exposa els motius que han portat a demanar la independència (com ara la retallada del Tribunal Constitucional a l'Estatut que va aprovar el Parlament de Catalunya el 2010), declara Santa Coloma de Farners territori català lliure i sobirà, i insta el govern de Catalunya a què, com més aviat millor, iniciï el procés d'un referèndum vinculant per a l'autodeterminació en el termini més breu possible, i en tot cas abans del dia 11 de setembre del 2014. També exposa que “en un suposat impediment que el poble català decideixi el seu futur de forma democràtica mitjançant un referèndum, que el govern català declari unilateralment la independència”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.