Política

Montoro acusa Mas d'aixecar “banderes polítiques” perquè “no sap lluitar contra la crisi”

El ministre d'Hisenda demana “lleialtat” institucional i unitat en els esforços per tornar a créixer

Assegura que “no té cap sentit crear inestabilitat política” per “disfressar” la realitat

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha acusat aquest dimarts sense citar-lo el president de la Generalitat, Artur Mas, d'aixecar “banderes polítiques” perquè “no sap lluitar contra la crisi econòmica”. Al seu discurs de defensa dels pressupostos generals de l'Estat al ple del Congrés dels Diputats, Montoro ha afirmat que en un context com l'actual cal “lleialtat institucional” i unitat, i “no té cap sentit crear inestabilitat política” per “disfressar” la realitat. Segons Montoro, plantejar ara debats sobiranistes és “contraproduent” perquè l'únic objectiu que han de tenir els representants polítics i les adminitracions és la sortida de la crisi.

El ministre ha fet aquest discurs a l'inici del ple del Congrés que debatrà les 11 esmenes a la totalitat contra els pressupostos que han presentat les formacions de l'oposició al Congrés dels Diputats. Totes seran rebutjades gràcies a la majoria absoluta del PP.

Des de la tribuan d'oradors, el ministre ha assegurat que en un context on tothom ha de lluitar contra la crisi “no té cap sentit crear inestabilitat política”perquè “marcar objectius polítics que disfressin el que ha de ser el primer objectiu”, que és el compliment del dèficit, és “contraproduent”.

“No es lluita contra la crisi econòmica creant més inestabilitat política”, ha dit, sinó que “cal dedicar tota la lleialtat institucional entre els que tenim responsabilitats de govern, les administracions i els grups polítiques per evitar crear inestabilitats polítiques amb inestabilitats econòmiques”.

Segons Montoro, darrera d'aquests missatges “el que hi ha és la conducta d'alguns dirigents polítics que com que no saben lluitar contra la crisi econòmica prefereixen aixecar banderes polítiques” i “això és el que està passant al nostre país”.

Aquest tipus de comportaments, ha dit, “no convenen a ningú” perquè el que cal fer és “unir els esforços de lluita contra la crisi” que és el que els ciutadans “esperen del govern d'Espanya, del conjunt de les formacions polítiques i de tots els que tenen responsabilitats polítiques”.

Montoro també ha rebatut els arguments dels que apunten que aquests pressupostos suposen un atac a l'estat del benestar i ha recordat als grups de l'oposició que “no és el moment de discrepàncies” ni d'apel·lacions al sobiranisme “a aquestes alçades”.

A més, ha demanat als grups de l'oposició que han presentat esmenes a la totalitat un debat “constructiu” perquè el país necessita “confiança” i cal tenir present que l'Estat pot i sortirà de la crisi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.