Política

Exconsellers del PSC donen suport a Badia

Nadal, Geli, Tura i Maragall contrasten la dimissió de l'eurodiputada amb la impunitat de Vidal-Quadras i Aznar

Suport explícit a l'eurodiputada socialista Maria Badia i perplexitat perquè les amenaces del també eurodiputat i vicepresident del Parlament, Alejo Vidal- Quadras, hagin quedat impunes. La reacció a la renúncia del càrrec de Badia no es va fer esperar ahir entre alguns companys de partit, i més després que el PSC, per veu del líder, Pere Navarro, també considerés, com ho havia fet el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que la carta dels eurodiputats catalans era una “equivocació”.

La més crítica va ser l'exconsellera de Justícia, Montserrat Tura, que va emprar els termes “indignitat” i “inacceptable” per definir, a través de twitter, el tracte a Badia per part del PSC-PSOE. “I si en comptes de posar en dubte l'eurodiputada Maria Badia, els que poden i manen posessin les peres a quarto al senyor Vidal-Quadras?”, lamentava Joaquim Nadal, molt crític també amb el silenci davant el “discurs abjecte” de l'expresident José Maria Aznar. Marina Geli i Ernest Maragall van ser els primers a expressar mostres de suport a Badia el mateix dia que la política presentava la renúncia. L'alcalde Àngel Ros i la diputada Rocío Martínez-Sampere també s'afegien ahir a la denúncia pel mutisme polític respecte de les declaracions de Vidal-Quadras. L'actitud dels socialistes de permetre que la renúncia de Badia tirés endavant van dur el candidat d'ERC, Oriol Junqueras, a afirmar que el “PSOE avala l'ús de la força contra Catalunya”. Maurici Lucena, tàndem de Navarro a les llistes del PSC, es va mostrar profundament “irritat” per aquesta afirmació. Lucena es va reafirmar amb el suport “personal” del PSC a Badia. “No vull entrar al joc de declaracions altisonants que impedeixen el debat”, va cloure.

Augmentarà els impostos a les grans fortunes

L'economista Maurici Lucena es va estrenar ahir en l'escena política com a número dos de les llistes del PSC a Barcelona. Acompanyarà Pere Navarro en la candidatura socialista, i la seva presentació va servir per desgranar algunes de les propostes econòmiques que el PSC portarà en el programa, algunes de les quals estan destinades a gravar les grans fortunes amb la recuperació de l'impost de successions, la fixació de l'impost de patrimoni a partir dels 500.000 euros en comptes dels 700.000 euros actuals, i l'augment d'un 60% del tram més alt de l'IRPF per a aquelles persones que generin una renda anual de més d'un milió d'euros. Mesures que, segons Lucena, poden beneficiar les partides als serveis públics. El polític va criticar la gestió econòmica del govern de CiU, a qui va acusar d'actuar amb ”frivolitat” i “manca de rigor” a l'hora d'elaborar els pressupostos. “Hi ha despeses com el pagament a proveïdors o les nòmines que no són imprevistos i que, per tant, calia assegurar”, va criticar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.