Política

ICV proposa crear 360.000 llocs de treball

Un dels punts claus és potenciar l'ocupació en el sector públic

ICV-EUiA pretén que aquestes eleccions no girin només sobre l'eix nacional, sinó que també fixin les mirades en la vessant social, un dels grans cavalls de batalla dels ecosocialistes. Per aquest motiu el programa electoral d'Iniciativa potencia aquest àmbit i se centra principalment en intentar sortir de la crisi. Un dels apartats més destacats, com ja passava en les eleccions del 2010, és la creació de nous llocs de treball i la reducció de l'atur.

La formació de Joan Herrera presenta una estratègia per intentar crear 360.000 llocs de treball directes i uns 90.000 d'indirectes. El pla de xoc, que anomenen Nova Economia-Nova Ocupació, consisteix en fomentar les polítiques públiques i comparar-les amb les de la resta d'Europa. Recorden que la xifra d'ocupats a Catalunya en els sectors de serveis públics, salut, educació i serveis socials és de 8,1 per 100 habitants, mentre que a la Unió Europea és d'11,6. Si s'arribés a aquests estàndards es podrien forjar 250.000 llocs nous, bàsicament en la cura de nens i de gent gran i reforçant la sanitat i l'educació. La iniciativa tindria un cost de 1.250 milions d'euros anuals.

Altres camps que també s'han de potenciar són l'economia verda, les energies renovables i la recerca i innovació.

Avui ICV celebra unes jornades de treball en què la militància escollirà les trenta prioritats que s'inclouran en el programa electoral, sota l'epígraf Dret a decidir, sí, drets socials, també.

Retrets a Mas pel viatge a Rússia

La números dos d'ICV-EUiA, Dolors Camats, va subratllar que el viatge d'Artur Mas a Rússia demostra que el president de la Generalitat “no té límits” en l'ús d'instruments del govern en benefici de la seva campanya. “Ara és un viatge a Rússia i la setmana passada va ser un anunci institucional que semblava dissenyat des de la seu de CiU, i no sabem què ens espera la setmana vinent”, va sentenciar. Precisament dimecres vinent Mas viatjarà a Brussel·les per pronunciar la conferència Destinació Europa: El futur de Catalunya a la Unió Europea. La líder del PP, Alícia Sánchez-Camacho, també va acusar Mas d'haver fet un ús “electoral” del viatge a Rússia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.