Política

SI vol que el català sigui l'única llengua oficial a l'estat propi

Solidaritat defensa que el català sigui l'única llengua oficial en la futura Catalunya independent. Aquest és un dels punts destacats de l'esborrany del programa electoral, que avui hauran de ratificar tots els adherits en una convenció que se celebrarà a Barcelona. La posició de Solidaritat contrasta amb
la del president d'ERC, Oriol Junqueras, que fa poques setmanes va assegurar que el castellà havia de ser llengua cooficial a l'estat propi perquè així s'aconseguiria que el procés fos inclusiu.

Un altre dels apartats més significatius del programa de Solidaritat és el full de ruta cap a l'estat propi. Una de les propostes és crear un govern d'unitat per poder elaborar una llei de transició cap a la independència i buscar el reconeixement d'Europa. Per marcar aquest camí, la formació d'Alfons López Tena es compromet que la primera norma que presentarà en el futur Parlament estableixi les bases per fer el referèndum entre el 2013 i l'11 de setembre del 2014 com a màxim. Precisament el lema del partit per al 25-N serà La independència, 2014.

Una altra iniciativa és la supressió dels peatges.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.