Política

El PSC evoca els orígens per defensar i elogiar el federalisme

Federació, democràcia i socialisme. El lema de la revista socialista Endavant (1945-1968), va ser emprat ahir pel primer secretari i cap de llista del PSC a les eleccions, Pere Navarro, per defensar el plat fort de la candidatura, el federalisme en contraposició a “l'immobilisme” del PP i a “la ruptura” de CiU. “Aquest és el pas definitiu”, va sentenciar Navarro, conscient que el partit no havia arribat tan lluny com fins ara en aquests postulats. Amb aquest missatge, el líder socialista també va voler deixar clar que la seva aposta no és una “improvisació” i res millor que recordar la defensa que el partit va fer del federalisme des del període de la transició quan es redactava la Constitució i el resultat final va ser l'Estat de les autonomies.

L'acte, celebrat a la seu del PSC davant de la militància, va tenir la presència de l'expresident José Montilla, que va defensar la redacció de l'Estatut com un avenç cap al federalisme. També hi era l'eurodiputat Raimon Obiols, que va sintetitzar els valors d'aquest sistema; poble, justícia social i decència comuna. És la “unió en la diversitat” resumia l'històric dirigent socialista Isidre Molas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.