Política

Navarro garanteix “suport personal i polític” a Mas si aclareix que no té comptes a paradisos fiscals

El líder del PSC assegura que ell no en té ni n'ha tingut mai i demana a tots els candidats que esvaeixen qualsevol dubte en aquest sentit

El candidat socialista demana el vot “dels antics votants del PSUC”

El cap de llista del PSC, Pere Navarro, tornat a demanar al president de la Generalitat, Artur Mas, que esvaeixi els dubtes sobre si té o no comptes a paradisos fiscals. El candidat socialista ha assegurat que ell no en té cap i ha garantit que si el líder de CiU aclareix que tampoc en té, ell mateix li donarà “suport personal i polític”.

El missatge dels socialistes catalans d'aquest dissabte ha tornat a estar centrat en l'esborrany policial que El Mundo va publicar aquest divendres, segons el qual Mas, l'expresident Jordi Pujol i familiars d'aquests haurien desviat diners de la trama del cas Palau cap a comptes en paradisos fiscals.

El primer secretari del PSC ha insistit en un acte de campanya a Girona que aquesta notícia fa que l'ombra de la corrupció planegi sobre CiU. Per aquest motiu, s'ha dirigit de manera clara i contundent a Artur Mas per emplaçar-lo a aclarir les informacions sobre suposats dipòsits bancaris a Suïssa i Liechtenstein.

“Jo no he tingut ni tinc cap compte en cap paradís fiscal. I vull que Mas digui el mateix per esvair qualsevol dubte o sospita. Si ho diu, tindrà el meu suport polític i personal”, ha sentenciat el socialista entre els aplaudiments dels 300 simpatitzants que han assistit a l'acte.

Al seu parer, és necessari que el candidat de CiU faci aquesta declaració i ha afegit que “el moment ho requereix” que tots els líders polítics que es presenten a les eleccions del 25-N “esvaeixin qualsevol dubte”.

Navarro però, no s'ha estalviat una referència directa als casos de corrupció que podrien afectar la federació nacionalista: “El que sí és cert és que CiU té la seu hipotecada per la suposada relació amb el cas Palau, això sí que és una certesa”. “Quan uns volen la Catalunya independent, nosaltres la volem decent”. “I s'ha de predicar amb l'exemple”, ha remarcat.

Per altra banda, el candidat socialista ha tornat a demanar el suport majoritari dels catalans progressistes. En aquest sentit, aquest dissabte ha reclamat el vot “dels antics votants del PSUC”.

Breu referència a Barroso

Navarro ha fet una breu al·lusió a les declaracions del president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, sobre els tràmits que hauria de seguir una Catalunya independent per estar a la UE. “Que no ens enganyin més. Que no aixequin el to d'aquesta manera”, ha etzibat Navarro adreçant-se als independentistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.