Política

La corrupció acorrala de nou el president Fabra

Imputen el dimissionari conseller d'Hisenda i el TSJ condemna un diputat

El president de la Generalitat Valenciana tenia pocs motius ahir per brindar en l'acte que va presidir sobre el cava valencià. El seu conseller d'Hisenda li havia presentat la dimissió a primera hora del matí “fart”, com va declarar el dimissionari, de la pressió a què estava sotmès les últimes setmanes.

José Manuel Vela estava en el punt de mira des que es va saber pels mitjans de comunicació que presumptament hauria filtrat, en seu parlamentària, un informe que els tribunals havien requerit a la Intervenció de la Generalitat, a l'exsíndic del PP, Rafael Blasco. L'exconseller de l'extinta Conselleria de Solidaritat està imputat en el conegut cas Cooperació per un suposat desviament dels fons d'ajudes al Tercer Món.

Dues hores més tard de la seua dimissió, el TSJ valencià va citar a declarar Vela, en qualitat d'imputat per aquesta qüestió. En la seua intervenció, Vela va assegurar que marxava per no perjudicar el govern valencià, però va insistir en la seua innocència. “El document que vaig lliurar a Blasco era una còpia de la meua intervenció sobre el pressupost per al 2013”, va dir.

El jutge, però, va estimar la denúncia presentada per la fiscalia, que considera que Vela podria haver comès un delicte de violació de secrets i manca de custòdia de documents. La causa podria derivar-se a un jutjat ordinari, ja que Vela no és conseller i amb la seua eixida del govern perd la condició d'aforat. Les seues competències són assumides pel vicepresident del Consell, José Ciscar, que encapçala el grup d'investigació constituït al si del govern per esbrinar la presumpta filtració.

La imputació de Vela, però, no va ser l'únic revés a què va haver de fer front Fabra. El mateix TSJ comunicava que condemnava l'exalcalde de Torrevella i diputat del PP Pedro Hernández Mateo pels delictes de prevaricació i falsedat documental en els contractes de la recollida de residus. El cap del Consell va anunciar que l'exalcalde deixaria la seua acta de diputat i que el partit li obriria un expedient. Al tancament d'aquesta edició, Elisa Díaz, filla de l'exalcalde d'Alacant Luis Díaz Alperi, també imputat pel cas Brugal, es perfilava com a successora d'Hernández Mateo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.