Política

El CGPJ veu “poc marge” per aplicar el pacte sobre la consulta

El president de l'organisme judicial, Gonzalo Moliner, puntualitza que “ja es veurà el marge que es pot donar i veure'm com l'interpreta el govern espanyol i el Tribunal Constitucional”

El president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Gonzalo Moliner, considera que el Govern té “poc marge” per aplicar el pacte entre CiU i ERC per celebrar una consulta el 2014. “Però ja es veurà el marge que es pot donar i veure'm com l'interpreta el govern espanyol i el Tribunal Constitucional”, ha afegit Molinero en declaracions a RNE aquest matí. “Els partits tenen llibertat per pactar el que vulguin, el problema és després a l'hora de complir-ho”, ha dit el president del CGPJ, que ha insistit que cal veure com es concreta el pacte.

Molinero ha volgut deixar clar que el referèndum “té uns mitjans per convocar-lo i si no es fa d'aquesta manera és il·legal”. En canvi, ha puntualitzat el president del CGPJ, si el Govern planteja “una consulta, que no es realitzés amb les garanties que té un referèndum seria una altra cosa, però que no tindria eficàcia jurídica”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.