Política

L'organització juvenil Arran reivindica el sabotatge al brau d'Osborne d'Algaida

El toro de cartró pedra va perdre les banyes i va ser pintat amb el lema de la campanya ‘Només lluitant tenim futur!'

L'únic brau de Mallorca ha estat objecte de pintades en diverses ocasions

  • VÍDEO: Vídeo de l'acció contra el brau d'Osborne d'Algaida

L'organització juvenil de l'esquerra independentista Arran ha reivindicat en un comunicat i a través d'un vídeo penjat a la xarxa el sabotatge a l'únic brau d'Osborne de Mallorca, a Algaida. A causa d'aquesta acció, realitzada en la Diada de Mallorca, el toro de cartó pedra va perdre les banyes i va aparèixer pintat amb el lema Només lluitant tenim futur!.

L'organització explica que l'atac contra el brau és el tret de sortida de la seva primera campanya Només lluitant tenim futur! amb la que vol denunciar la “la forta ofensiva contra la nostra llengua i cultura per part dels Estats Espanyol i Francès”.

En el vídeo editat per Arran es veuen alguns moments de l'acció contra la silueta del toro, juntament amb imatges d'altres accions dutes a terme pel grup durant la Diada, com la crema d'una bandera espanyola o d'una falla que representa “l'opressió nacional contra el poble català de mans d'Espanya, França i la Unió Europea”.

L'organització avança que en les properes setmanes durà a terme més “accions de denúncia dels atacs que patim com a poble i de reivindicació de la nostra voluntat de ser i també d'esdevenir lliures”.

Arran va néixer fa sis mesos de la unió de CAJEI, Maulets i diversos col·lectius locals i es proclama “l'organització juvenil independentista més gran i implantada dels Països Catalans”.

No és la primera vegada que el toro d'Algaida, situat a la finca de Son Munar, és notícia per un canvi d'imatge, si bé aquesta vegada l'acció ha estat més virulenta. El 13 l'abril de 2011 es va llevar pintat amb els colors de l'Arc de Sant Martí (o la bandera gai) en una acció que no va ser reivindicada per cap grup. Dues setmanes més tard un grup d'entitats pro taurines de les balears va repintar la figura de negre, el seu color habitual.

Quatre dies més tard va aparèixer amb una decoració florida i la llegenda Ja és primavera a Son Munar. Aquesta vegada els defensors de la hieràtica figura van tapar les pintades només un dia més tard.

Anteriorment el brau d'Algaida havia estat pintat com un Siurell –una popular ceràmica mallorquina– o amb missatges contraris als toros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.