Política

Gallifa manté l'estelada a l'Ajuntament i col·loca una minibandera espanyola per complir la llei

L'alcalde de la localitat situa les banderes independentista, catalana i la del poble al costat de l'edifici, mentre que posa una petita ‘rojigualda' sota el cartell de “Casa de la Vila”

Jordi Fornas assegura que aquesta fórmula és legal i respon a les exigències requerides per la delegada del govern a Catalunya

L'alcalde de Gallifa, Jordi Fornas (SI), ha presentat aquest divendres la fórmula que han trobat per mantenir en un lloc preferent l'estelada a l'Ajuntament de la població i complir el requeriment que li exigeix la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, perquè la bandera espanyola sigui visible a l'edifici. Fornas, en declaracions a Els matins de TV3, ha explicat que la solució que han trobat és col·locar l'estelada, la bandera catalana i la de Gallifa en tres nous pals al costat de l'edifici de l'Ajuntament i situar una petita bandera espanyola “en un lloc preferent i d'honor” de l'edifici, tal com dicta la llei, i que Fornas ha situat sota el cartell de Casa de la Vila, al costat de la porta d'entrada al consistori. “La llei no parla de mides”, ha remarcat l'alcalde.

Segons ha explicat Fornas, la llei estipula que la bandera espanyola ha de tenir la mateixa mida que les altres banderes si comparteixen lloc en l'edifici de l'Ajuntament. La solució passa, segons Fornas, per treure els màstils de les banderes, que fins ara estaven situats a dalt de la torre de l'edifici de l'Ajuntament i situar-les al costat, a la plaça de la Vila.

Aquesta és la fórmula que l'Ajuntament de Gallifa ha trobat per mantenir l'estelada de forma destacada i no incomplir la llei de banderes. Caldrà veure com reacciona la delegació del govern espanyol a Catalunya, que ha enviat una carta a l'alcalde de Gallifa, perquè certifiqui en el termini de deu dies que la bandera espanyola oneja a l'edifici.

Fornas ha explicat que és la primera vegada, que ell recordi, que l'ajuntament de Gallifa col·loca una bandera espanyola a la façana de l'edifici.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.