Política

El govern mantindrà els consells assessors d'economia i salut

El govern d'Artur Mas preveu mantenir els consells assessors en matèria econòmica i de salut. L'executiu defensa la continuïtat del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Coneixement (CAREC), encapçalat per Salvador Alemany, i del Consell Assessor per a la sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari, que ha presidit fins ara Miquel Vilardell.

Segons fonts de la Generalitat citades per Europa Press, si finalment s'optés per canviar la composició dels consells o acordar-ne l'eliminació, ho hauria de fer el mateix govern. En l'anterior mandat de Mas, el CAREC va emetre diversos informes sobre la conjuntura econòmica i el finançament. De fet, el consell d'Alemany va avalar sense fissures la proposta de pacte fiscal que el president de la Generalitat va plantejar després sense èxit a Mariano Rajoy. A mitjan desembre, a més, el CAREC va proposar la creació de noves taxes. El consell va donar suport a l'impost sobre les begudes amb excés de sucre que figura en el pacte de governabilitat de CiU i ERC i ha plantejat deduccions fiscals per als que tenen contractada una mútua sanitària privada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.