Política

Grècia

Disparen contra la seu del partit de Samaràs

Trets de kalàixnikov contra el despatx del primer ministre grec, Andonis Samaràs. Diversos desconeguts van disparar ahir a la matinada contra la seu del governant partit Nova Democràcia (ND) a Atenes. El portaveu de l'executiu, Simos Kedikoglu, va detallar que els trets van impactar contra la segona planta de l'edifici. La policia va trobar un projectil al despatx del primer ministre, i un altre, al terrat de l'immoble. Poc després de l'atac va aparèixer un vehicle calcinat que podria estar relacionat amb el cas. L'atac s'emmarca en un seguit d'incidents similars contra bancs, periodistes i dependències dels partits del govern, que han propiciat filípiques entre ND i la formació líder de l'oposició, Syriza, a qui Samaràs acusa d'envalentir els antisistema. “Prendre familiars de polítics com a blancs i disparar contra el despatx del primer ministre són actes sense precedents, hi ha un intent de terroritzar la societat”, va afirmar Kedikoglu. “Tot tipus de violència ha de ser condemnat i, tot i que Alexis Tsipras [líder de Syriza] ho ha fet clarament fa uns dies, no tots els parlamentaris de Syriza ho fan”, va lamentar el portaveu.

La formació d'esquerres va replicar que ND atia un clima de guerra civil. Les autoritats sospiten que darrere l'últim atac hi ha grups anarquistes. Divendres van esclatar bombes casolanes contra les cases de cinc periodistes
coneguts.

Redacció

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.