Política

Mas-Colell es queixa a Brussel·les per carta del tractament que rep de Madrid, segons Reuters

La missiva enviada pel conseller d'economia a Olli Rehn demana que l'estat comparteixi els esforços en reducció de costos

És improbable que la Comissió Europea en faci res al respecte perquè l'afer denunciat és de caràcter domèstic

L'agència de notícies Reuters ha publicat una “exclusiva” on s'informa que “Catalunya es queixa a Brussel·les sobre el tractament injust per part d'Espanya”.

L'agència cita una carta del 25 de gener enviada al Comissari Europeu d'Assumptes Econòmics i Monetaris, Olli Rehn, per part del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell. La carta, a la qual Reuters afirma haver-hi tingut accés, diu que Madrid no ha seguit el dictat europeu pel que fa a repartir els esforços de reducció de costos.

“Malauradament aquests no són els principis que el govern espanyol ha seguit alhora de fixar els objectius regionals, i com a conseqüència contribuint a una innecessària acritud i conflictivitat” diu la carta.

Catalunya, que representa una cinquena part de l'economia espanyola, ha retallat la despesa pública un 16% en 2 anys. “Això és significant perquè ens fem càrrec de la sanitat, educació a tots nivells, benestar social, policia i justícia”, ha escrit Mas-Colell en la carta dirigida a Rehn.

“No és provable que la Comissió dugui a terme cap acció concreta”, assevera el text de Reuters, perquè és un tema que concerneix a problemes domèstics de distribució de taxes.

Tanmateix, “a nivell polític, una apel·lació directa a la Unió Europea està lligada a irritar Madrid, quan es fa al mateix moment en el que les tensions separatistes han empitjorat la relació amb el govern central” conclou l'article.

La setmana passada, continua el rotatiu, el ministre d'exteriors de Rajoy va anunciar un pla per “restringir l'acció exterior catalana”.

També afegeix que una portaveu de del ministèri d'economia espanyol no va fer cap comentari de l'esmentada carta, i el portaveu d'Olli Rehn, Simon O'Connor va dir que “no podia” fer cap comentari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.