Política

Navarro: “El que comença malament, acaba malament”

El PSC, més preocupat perquè Mas digui que “les normes són per saltar-se-les” que perquè l'Estat recorri al TC

El PSC ja ho va alertar. És més o menys la resposta del primer secretari del PSC, Pere Navarro, a la conclusió de l'advocat de l'Estat que la Declaració de Sobirania aprovada pel Parlament el 23 de gener és inconstitucional. “El que comença malament, acaba malament”, va sentenciar Navarro sobre la possibilitat que, a partir de les consideracions de l'advocat de l'Estat, el govern espanyol recorri contra el pronunciament català al Tribunal Constitucional. El portaveu dels socialistes, Maurici Lucena, es va mostrar convençut, per la seva banda, que si el que s'hagués aprovat hagués estat la proposta de resolució dels socialistes la resposta de l'executiu estatal hauria sigut molt diferent.

La Declaració de Sobirania va ser un maldecap per als socialistes, fins al punt que cinc diputats van trencar la disciplina de vot i es van absentar de l'hemicicle per no votar que no al text tal com havia manat la direcció. Conjurat per girar full a l'episodi, Navarro va criticar el president de la Generalitat per com s'havia desenvolupat el procés –segons el seu parer amb manca de diàleg–, i va censurar que ara plantegi “que les normes són per saltar-se-les”.

ERC i ICV fan pinya en defensa de la declaració

Igual que el president de la Generalitat, ERC i ICV-EUiA es van sumar ahir a la defensa de la Declaració de Sobirania, que va tenir el seu vot al Parlament. I van censurar l'actuació del govern espanyol. La secretària general dels republicans, Marta Rovira, va alertar que l'únic que aconseguirà serà que els
partidaris de la independència augmentin. Rovira va recordar que la declaració és “eminentment política” i
no té efectes jurídics.

Des d'ICV-EUiA, la portaveu parlamentària, Dolors Camats, va assegurar que
el dret a decidir és possible en el marc constitucional i que “el que falta és voluntat política de l'Estat per admetre-ho”, va reblar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.