Política

Trànsfugues de Convergència cap a Unitat Catalana i... el Front National

Valèria Ripoll dirigirà les joventuts d'Unitat Catalana després d'abandonar CDC i les JNC

L'extresorera convergent Florence Jurado serà candidata del Front National de Le Pen

Els acords electorals a la Catalunya Nord entre Convergència Democràtica de Catalunya i el partit conservador francès UMP (signats el mes d'octubre de l'any passat, posteriors a una trobada entre Artur Mas i el líder de la dreta nord-catalana François Calvet a Figueres) estan provocant desercions al partit d'Artur Mas a les comarques nord-catalanes.

El partit catalanista Unitat Catalana ha presentat a Perpinyà la nova responsable de les seves joventuts. Es tracta de Valèria Ripoll, regidora a la població de Sant Esteve i consellera comunitària de l'Aglomeració urbana de Perpinyà. Havia format part del Consell Nacional de CDC, com a membre del partit a la Catalunya Nord, on dirigia la secció dels joves (JNC). Ripoll explica que va deixar CDC “perquè no hi havia treball de fons sobre els projectes, pocs intercanvis entre els membres i la paraula dels joves no era considerada durant els debats”. La nova responsable representarà els joves d'UC al congres de l'Aliança Lliure Europea (L'ALE).

Jordi Vera, president de CDC a la Catalunya Nord, afirma que “fa dos anys que Valèria Ripoll no és militant de CDC i a la JNC fa el mateix temps que no en saben res.”

L'extresorera amb Le Pen

Per la seva banda Florence Jurado, extresorera de CDC a la Catalunya Nord, també ha deixat el partit per entrar al Front National dirigit per Marine Le Pen. Havia estat candidata, sense èxit, del partit catalanista a les eleccions cantonals de Tuïr, al Rosselló. Amb el partit de l'extrema dreta francesa esdevindrà candidata a les eleccions municipals de Tresserra, la població on resideix. Jurado va abandonar CDC fa uns mesos, quan es donava per feta la signatura dels acords de CDC amb la UMP.

Més desercions anunciades

La consellera municipal de CDC a Perpinyà Clotilde Ripoull està en una situació delicada dins el partit. Des la seva entrada a CDC, fa dos anys, procedent del partit centrista francès Modem, Ripoull no ha amagat mai la seva voluntat de presentar-se a l'alcaldia de Perpinyà. Els acords amb la UMP descarten ara aquesta candidatura i, des fa mesos, Ripoull s'ha apartat de la disciplina del partit, sense donar-se de baixa. El febrer del 2011 el president Mas en persona va apadrinar l'entrada a CDC de Clotilde Ripoll en una entrevista al Palau de la Generalitat, pocs dies abans d'oficialitzar-se l'entrada al partit dels centristes procedents del Modem..

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.