Política

De l'envàs, on vas a l'estelada, on vas

L'ANC de Cardedeu fa campanya perquè s'autoritzi col·locar una bandera independentista

Aprofitant la polèmica creada al voltant de la campanya Envàs, on vas?, promoguda per la Generalitat de Catalunya, la secció local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Cardedeu crea la plataforma pública Estelada, on Vas? El que es pretén és trobar el millor lloc per col·locar la bandera independentista al poble del Vallès Oriental. Des de la iniciativa s'adverteix a tots aquells que els agradaria veure la bandera al contenidor groc “que, encara que sigui de plàstic, si no és envàs al groc no hi anirà”.

Actualment hi ha 648 municipis catalans que han aprovat en un ple la moció declarant-se territoris lliures, entre els quals figura Cardedeu. Ja són 43 les estelades situades en llocs públics decidits per l'Ajuntament arreu del país, i cada cop més a la comarca del Vallès Oriental. L'ANC no se'n desmarca i es vol aconseguir que una estelada tingui lloc propi al poble. El 31 de gener passat, els grups polítics d'ERC i la CUP van presentar una moció als partits amb representació al municipi sol·licitant el permís per hissar l'estelada en un parterre davant de l'ajuntament, però la proposta no va ser aprovada.

Segons el membre de l'assemblea local de l'ANC Daniel Rangil, el PP, que forma govern juntament amb CiU, i Gent pel Canvi (GpC), “va amenaçar amb sortir de l'equip de govern si la proposta s'acceptava”, sosté.

Enmig d'aquesta situació, CiU va proposar que es pensés un lloc alternatiu privat que tingués bona visibilitat. A partir d'aquí, va començar la feina de l'ANC de Cardedeu amb la campanya Estelada, on vas?. L'objectiu ara és o bé trobar aquest lloc privat –es té una proposta que no es fa pública– o lluitar perquè s'instal·li en un lloc públic. A través del web de l'entitat, es podrà decidir per una de les opcions quan aquestes es tinguin clares. El portaveu va assegurar que on se situarà finalment és un tema que està “en ple debat” i un cop s'hagin decidit opcions concretes “es plantejarà una votació a nivell electrònic” en què podrà participar la gent del municipi.

El web posa a disposició una subscripció pública per al finançament de l'estelada amb la venda de cupons a dos euros, dels quals ja en tenen més de 600 venuts. També la intenció del web és recollir el màxim de fotografies on apareguin estelades situades en llocs públics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.