Política

Tremosa demana a Duran que sigui “transparent i coherent” i no variï el seu discurs sobre l'estat propi

L'eurodiputat adverteix que l'Estat pot prioritzar les subvencions agrícoles a Andalusia abans que el corredor mediterrani

Descarta que Europa exclogui Catalunya de la UE

L'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa ha demanat al president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, que entri a “la bona política, nòrdica, previsible, consistent, transparent i coherent i no anar-se'n no sé on i dir una cosa, venir aquí i matisar-la”. En declaracions a Canal Català, Tremosa ha dit que a Europa “el que més desagrada” és la improvisació i l'estil de polítics espanyols, “de dretes i esquerres, que dilluns diuen blanc, dimarts diuen negre i dimecres veurem què passa”. “Són formes polítiques del passat i no formes que l'Europa política del present i del futur valoren”, ha afegit.

D'altra banda, Tremosa també s'ha referit als 1.000 milions d'euros menys que rebrà dels pressupostos comunitaris i alertat de les possibles conseqüències. “Hem de saber que hi ha indicis que diuen que Espanya prefereix mantenir la subvenció agrícola al sud que no apostar per fonts de creixement futur com el corredor Mediterrani”, ha subratllat Tremosa, que ha avisat que ara el govern espanyol té aquest “dilema”.

En l'entrevista, Tremosa ha descartat que Europa exclogui Catalunya de la UE i ha dit que “a Europa li interessa que Catalunya funcioni”. “Seria irreparable” i “impossible”, ha dit l'eurodiputat de la federació nacionalista. “No em puc imaginar que 4.000 multinacionals en perspectives de creixement en un país normal fossin expulsades de la UE”, ha comentat

Tremosa, que ha recordat la importància de l'Aeroport del Prat, que cada dia rep “milers de turistes”, i dels milers de camions i mercaderies que entren i surten per la frontera. “Milers de camions seguirien circulant amunt i avall l'endemà de la independència”, ha sentenciat.

Per Tremosa, si l'Estat català “es crea i surt” donaria una senyal “al món i a Europa” que vol ser un país “pro business i les empreses serien benvingudes”. Això implicaria, ha continuat, fer una reforma “a fons” al “gran Madrid” ja que es quedaria “sense els diners dels catalans”.

Partidari d'un tripartit de facto amb ERC i ICV

L'eurodiputat de CiU també ha recordat que ja a l'any 2004 i 2006 es va mostrar partidari de fer un tripartit amb ERC i ICV. “Fins que no hi hagi un tripartit de facto, o de fet, operatiu CiU, ERC i ICV aquest país no podrà fer un salt endavant”, ha declarat Tremosa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.