Política

El Masnou i l'Aldea, al jutjat per ser “sobirans”

L'ofensiva de la delegació del govern estatal contra els municipis que s'han declarat territori català, lliure i sobirà no té aturador. Ahir va ser el torn del Masnou, que va aprovar la moció el 18 d'octubre amb els vots de CiU i ERC, al govern, i de la regidora no adscrita. La moció incloïa l'acord de penjar l'estelada en un lloc singular, fet que es va fer el 27 d'octubre a la plaça Onze de Setembre. L'alcalde, Pere Parés (CiU), veu desproporcionat el fet que l'Estat presenti un recurs contenciós administratiu contra una decisió “que és l'expressió d'una voluntat clara i ferma de molts ciutadans”. Tot i això, Parés ha rebut la notícia “sense sorpresa” perquè ja tenia constància que altres ajuntaments que havien aprovat mocions semblants havien estat denunciats. Això sí, critica la manera d'actuar de la delegació que encapçala María de los Llanos de Luna i considera que “hauria d'estar més atenta a altres necessitats més urgents, en lloc de destinar recursos, esforços i temps a combatre políticament la voluntat manifestada democràticament”.

L'Aldea, al Baix Ebre, va ser dimecres el primer del centenar de municipis tarragonins que han aprovat mocions similars a rebre la notificació d'un contenciós estatal. L'Ajuntament, que ho ha lamentat, ha demanat ajut per defensar-se davant els serveis jurídics de la Diputació de Tarragona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.