Política

Agents de Duanes recullen informació relacionada amb l'operació Manga a l'Ajuntament de Blanes

Els investigadors demanen el conveni de cessió de la recaptació de tributs al Consell Comarcal de la Selva

El dispositiu forma part de l'operació Pokemón, que persegueix una presumpta trama de suborns i adjudicacions irregulars

Agents de Servei de Vigilància Duanera (SVA) s'han personat aquest divendres al matí a l'Ajuntament de Blanes per recollir informació relacionada amb l'operació Manga. En concret, han demanat l'expedient de cessió de les competències tributàries que el consistori municipal va fer al Consell Comarcal de la Selva.

Segons fonts de l'ajuntament de Blanes, quatre agents del Servei de Vigilància Duanera, dependents de l'Agència Tributària s'han presentat cap a les 11:30h al consistori a cara descoberta, contràriament al que van fer ahir a Sant Hilari Sacalm i Girona, i han sol·licitat el conveni.

El vicesecretari del consistori, Joan Ignasi Carles, els ha acompanyat fins a les dependències d'hisenda, que estan separades de l'edifici consistorial, i allà els ha lliurat l'expedient administratiu que recull el conveni signat al gener de l'any passat i pel qual el Consell Comarcal es feia càrrec de la gestió dels tributs del municipi.

L'operació Manga es va iniciar dijous amb diversos escorcolls a les comarques gironines i quatre detencions, entre les quals la de l'alcalde de Sant Hilari Sacalm i president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria. Aquestes actuacions són una ramificació de l'operació Pokémon, instruïda per una jutgessa de Lugo i que persegueix una trama de corrupció entre empresaris i polítics per suposades adjudicacions irregulars en diversos consistoris. En total, ja hi ha no detinguts a tot l'Estat en el marc d'aquesta investigació.

A Catalunya, a banda de Fauria, també han estat detinguts dos empresaris i un cap de departament del Consell Comarcal de la Selva. Està previst que tots quatre passin aquest dissabte a disposició judicial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.