Política

Plega Eva Piquer, una de les apostes de l'ERC de Junqueras

Dimiteix com a diputada només dos mesos després de prendre possessió del càrrec i la substituirà Agnès Russiñol

Després de només dos plens al Parlament de Catalunya, la diputada d'ERC per Barcelona Eva Piquer va anunciar ahir de sorpresa que plega. En un article publicat a internet a través de Nació Digital, desgrana els motius pels quals ha decidit dimitir. Bàsicament és un, com admet en l'article titulat El meu lloc és a fora: se sent desubicada. Assegura que no se sap veure ocupant un escó de l'hemicicle i que saber-se en el lloc equivocat l'arriba “a superar del tot” i li provoca angoixa. Periodista i escriptora, sosté que ella ha d'escriure sobre el Parlament, i no formar-ne part, i que es veu “incapaç d'empènyer a favor de la independència des del cantó erroni”, és a dir, la política. Hi defensa el procés sobiranista, dóna les gràcies a ERC i demana perdó per la seva decisió, que considera la més honesta.

Eva Piquer va ocupar el número set de la llista d'ERC per Barcelona i va ser, juntament amb Gemma Calvet, una de les grans apostes del president Oriol Junqueras per a la renovació del partit. Ahir al Parlament hi va haver mesa, però la renúncia no s'hi havia presentat. A hores d'ara no se sap si per al pròxim ple, la setmana vinent, hauran arribat les credencials de la presidenta de la federació Barcelona-Eixample, Agnès Russiñol, que la substituirà.

L'anunci de Piquer no ha caigut bé a ERC, que va rebre la notícia amb un cert estupor. Tot i això, la portaveu d'ERC, Marta Rovira, va lloar que faci “un pas enrere” si no s'hi sentia a gust. De fet, és habitual que alguns diputats renunciïn al càrrec per ocupar-ne algun al govern, però hi ha pocs precedents de dimissions tan sols dos mesos després de la constitució del Parlament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.