Política

El Tribunal Suprem ratifica l'aval al model d'immersió lingüística

El Suprem ratifica la decisió del TSJC que considera que cal introduir el castellà per a les famílies que ho demanin, però no de forma generalitzada

El tribunal recorda que s'ha d'introduir el castellà “en la proporció que la Generalitat estimi convenient”

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de cassació que va interposar una família contra la interlocutòria del TSJC que va avalar, el 8 de març del 2012, el sistema d'immersió lingüística a les escoles catalanes. L'alt tribunal català va considerar la introducció del castellà per a les famílies que ho van demanar en el seu moment, però no de forma generalitzada. Ara, el Suprem ratifica la decisió del TSJC i no qüestiona el sistema en sentit general, tot i que recorda que en aquells casos que les famílies ho demanin, s'ha d'introduir el castellà com a llengua vehicular “en la proporció que la Generalitat estimi convenient” en “el col·legi i el curs” on els seus fills segueixin l'ensenyament.

La família que havia recorregut el recurs contra la interlocutòria del TSJC havia interposat el primer recurs el maig del 2006 quan un dels fills cursava 2n d'ESO i l'altre 3r de Primària. El pare, Feliciano Sánchez, sol·licitava que el castellà fos introduït com a llengua vehicular de forma proporcional i equitativa en relació al català, i també que les comunicacions, circulars i documentacions que fes el centre fossin escrites en castellà. Des d'aleshores, s'han anat succeint diferents recursos i sentències.

L'últim ha estat un recurs contra la interlocutòria del TSJC del passat 8 de març del 2012, que va avalar de forma general el model d'immersió lingüística, tot i que sí va estimar la petició feta per tres famílies que havien demanat l'escolarització en castellà per als seus fills. Aquesta interlocutòria es va fer arran d'una sentència del Suprem del desembre del 2010 que va posar en qüestió la immersió.

En la sentència feta pública aquest dimarts, els magistrats del TS no posen en qüestió tot el sistema, tot i que sí recorden que la Generalitat ha d'introduir el castellà com a llengua vehicular en els casos en què els pares ho sol·licitin. Segons consta a la sentència, el Suprem entén que aquesta escolarització s'ha de fer amb el castellà com a llengua vehicular “en la proporció que la Generalitat estimi convenient”, en aquell “col·legi i curs en què els fills del recorrent segueixin l'ensenyament”.

Aquesta sentència del Suprem posa punt final als recursos presentats per aquest pare.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.