Política

Rull no descarta unes eleccions plebiscitàries

El secretari d'organització de CDC dóna per tancada la fase de la “vella política” basada en “l'ambigüitat”

Rull indica a Duran i Lleida que la centralitat passa pel dret a decidir i demana ''coherència'' amb el programa de CiU

El secretari d'organització de Convergència, Josep Rull, “no s'imagina de cap de les maneres” que ERC acabi per no aprovar el pressupost de la Generalitat. I, en aquest sentit, ha recordat que en el camí cap a la sobirania, Catalunya necessita d'un govern fort i d'un Parlament molt determinat, fet que fa descartar un supòsit de rebuig del pressupost. Rull ha afegit que fins ara “ERC ha estat impecable”.

A més, ha remarcat que el president Artur Mas java plantejar en el transcurs de la campanya electoral del 25-N la proposta llençada fa uns dies pel president d'ERC, Oriol Junqueras, d'anar a unes eleccions amb una candidatura conjunta amb CiU. Per tant, considera que s'ha de preveure que es poden utilitzar totes les possibles vies davant l'exercici constant “d'insensatesa” per part del govern espanyol. I en un escenari d'aquestes característiques, sempre es pot defensar, al seu entendre, la convocatòria d'unes eleccions “plebiscitàries”. “No les descartem però això seria avançar-se en uns esdeveniments de futur”, ha acabat afirmant Rull.

El secretari d'organització de Convergència ha respost a Duran i Lleida en relació amb l'afirmació que CiU ha perdut centralitat. Així, Rull ha afirmat al canal 3/24 que ara la centralitat passa pel dret a decidir, que és “la gran majoria” de Catalunya.

Rull ha indicat també que les dificultats polítiques de CiU passen per la manca de “coherència i previsibilitat” que suposen alguns relats polítics i per això ha demanat explícitament a Duran i Lleida que “reflexioni” sobre aquesta necessitat de complir amb el programa de CiU, que és el contracte signat amb la ciutadania. Rull ha donat per tancada “la vella política” de l'ambigüitat que té un “altíssim nivell de rebuig”.

El secretari d'Organització ha admès com Duran que CiU passa per moments de dificultats polítiques segons indiquen les últimes enquestes d'opinió, però ha discrepat en relació amb la identificació de l'origen d'aquestes dificultats.

En la seva opinió, les dificultats són “innegables” però tenen “molt a veure” amb el relat d'alguns líders de la coalició que actualment es presenta a l'opinió públic. El dirigent convergent s'ha mostrat convençut de la necessitat de “superar” les ambigüitats i oferir un relat “coherent i previsible” que és el que els ciutadans “valoren ara més que mai”.

El secretari d'Organització ha dit que el programa electoral, que és el contracte que es va signar amb els ciutadans, “és molt clar i qualsevol element que se'n sortir d'aquesta coherència i d'aquesta previsibilitat” posa dificultats a què arribi amb nitidesa el missatge de CiU.

Rull s'ha mostrat d'acord en la necessitat de que tots els militants i dirigents de CiU reflexionin “i molt” sobre aquestes dificultats però “també haurà de reflexionar d'una manera molt concreta a l'entorn de tot això el mateix Duran i Lleida”.

“No ho podrem aguantar

En relació amb l'objectiu de dèficit que imposa el govern espanyol i de moment la posició contrària de flexibilitzar aquest objectiu, segons ha anunciat el ministre d'Hisenda Cristóbal Montoro, Rull ha dit que hi haurà “un moment que no ho podrem aguantar”. Per al secretari d'Organització és molt necessari obtenir una gran majoria al Parlament per fer front aquesta “clara amenaça” del govern espanyol de no pagar els deutes de la Generalitat. “És una situació inadmissible” ha qualificat.

Rull ha demanat “una gran mobilització d'aquest país” contra aquesta política d'austeritat “arbitrària” que impulsa el govern espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.