Política

Rincón amenaça UDC de treure-li draps bruts

L'exassessor sosté en un escrit que va tapar “vergonyes” del cas Treball

L'exassessor d'UDC a la Diputació de Girona Fidel Rincón amenaça en una carta de revelar tractes que es van fer al seu moment per tapar “vergonyes del cas Treball” i en els quals ell, diu, va intervenir.

Aquest escrit és una reacció de Fidel Rincón per no haver estat renovat, a un any i mig de la seva jubilació, com a assessor. Rincón considera que ha estat “purgat” pel partit per la seva intervenció en el cas Torramadé-Amador i, també, pel fet de ser “amic” de Josep Maria Amargant, cap de Protocol i Comunicació de la Diputació.

Dures crítiques

L'escrit, o carta oberta, Fidel Rincón l'ha adreçat al president de la intercomarcal d'UDC de Girona, Joan Cañada, en què li diu: “Pregunta als teus padrins de Barcelona si no tinc el perfil per tapar-los les vergonyes del cas Treball (entre altres) i evitar imputacions.” I més endavant hi afegeix: “M'heu robat la feina, els recursos econòmics, el meu projecte vital i, ara, intenteu robar-me la dignitat amb el tema del meu perfil. M'heu posat en una situació límit, a on no cal res més que lluitar i ho faré! No ho dubtis, president! L'opinió pública mereix tota la informació que fins ara se li ha sostret.”

El president de la intercomarcal d'UDC a Girona, Joan Cañada, reitera que Rincón no va ser renovat perquè es va considerar que calia un altre perfil. Cañada ho exemplifica dient que dels assessors que van cessar només se n'ha renovat a un.

El president de la intercomarcal considera gravíssimes les acusacions que fa Rincón a l'escrit sobre el cas Treball i creu que, si és cert el que afirma l'exassessor, “aquest fet ja seria motiu suficient per no renovar-lo i fins i tot retirar-li la militància al nostre partit”.

La direcció d'UDC nega que Rincón fos “purgat” i sosté que aquest va cessar automàticament quan va plegar l'anterior president –tal com marca la llei–, i que, en tot cas, no ha estat renovat en considerar que ja no tenia el perfil adient per a aquest lloc de treball en la institució.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.