Política

Cs demana a Mas que dimiteixi perquè considera que “ha fracassat” en totes les seves prioritats

Rivera creu que el president és el “símbol de la divisió” dels catalans

Afirma que CiU “només pot considerar un petit èxit el seu camí cap a la independència”, però “com que és il·legal”, també fracassarà.

El president de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, ha fet una valoració molt negativa dels cent primers dies de govern i del balanç que ha fet el president de la Generalitat, Artur Mas. Tant és així, que el líder de Cs ha volgut demanar aquest dimecres a la tarda la dimissió de Mas com a cap de l'executiu. “No està capacitat”, ha dit, després d'assegurar que aquests primers mesos de mandat han demostrar “que ha fracassat en el que ell deia que eren les seves cinc prioritats”.

En aquest sentit, Rivera ha afirmat que l'executiu ha deixat de tenir “prioritats” per centrar-se únicament en el “camí a la independència” i això ha fet que hi hagi una marcada “inacció” en altres camps com l'econòmic. Considera que en l'àmbit financer i social, el president “només ha fet retallades sense reactivació econòmica”. “Només impulsen polítiques comptables i d'ajustament. Estem fent política de pobresa, i no de creació de riquesa”, ha retret.

En l'únic camp que Cs creu que CiU i ERC poden considerar que han tingut “un petit èxit” és “el seu camí cap a la independència”. Amb tot, ha destacat que aquesta bona impressió que poden tenir des dels grups que donen estabilitat al govern és “un altre fracàs” perquè només respon a “una declaració de sobirania recorreguda i il·legal, i a un Consell de Transició Nacional que Ciutadans recorrerà als tribunals perquè Catalunya no té competències per internacionalitzar el conflicte”.

Per tot això, Rivera no ha dubtat a demanat al president que dimiteixi del seu càrrec. “Mas ha de marxar. Cada dia que passa és un dia perdut per tendir ponts entre tots els catalans, i ell és el símbol de la divisió dels catalans”, ha sentenciat, tot afegint que la d'aquest govern “és la crònica d'una mort anunciada” perquè “és un govern que s'esgota i no té res”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.