Política

Santa Coloma de Gramenet defensa el dret a decidir

L'Ajuntament aprova una moció a favor d'una consulta d'autodeterminació que utilitzi tots els marcs legals i prioritzi l'acord entre la Generalitat i l'Estat

El text, presentat per CiU, rep el suport del PSC, ICV-EUiA i Gent de Gramenet

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha aprovat una moció a favor del dret a decidir de Catalunya. El text, presentat per CiU, ha obtingut el suport del PSC, ICV-EUiA i el grup independent Gent de Gramenet (GG), segons ha informat l'agrupació local de CiU en un comunicat. El portaveu de la federació nacionalista, Carles Combarros, ha qualificat l'aprovació de la moció de fet “ extraordinari” i “històric”.

En la moció aprovada al ple municipal del dimarts, que es va estar negociant fins a l'últim minut, el consistori defensa la celebració d'una consulta d'autodeterminació, utilitzant tots els marcs legals existents i demana prioritzar un acord entre el govern de la Generalitat i el de l'Estat que l'empari.

El text també recorda que la societat civil de Santa Coloma de Gramenet s'ha mobilitzat recentment en favor del dret a decidir, amb la constitució de l'agrupació local l'ANC o amb la presentació a la ciutat de l'anomenada Declaració de Santa Coloma per part d'Òmnium Cultural.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.