Política

CDC recorrerà d'apel·lació la decisió del jutge Pijuan en el marc del cas Palau

El partit no comparteix ni el “fons” ni la forma” de la interlocutòria en què el magistrat desestima el seu recurs previ contra la seva declaració de CDC com a responsable civil a títol lucratiu

Convergència assegura que mai no s'ha lucrat del Palau de la Música

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha anunciat que presentarà un recurs d'apel·lació contra la interlocutòria que el jutge Josep Maria Pijuan ha dictat aquest dimecres en què desestima el recurs previ del partit contra la seva declaració de responsable civil a títol lucratiu en el marc del cas Palau. Amb la seva decisió, el jutge confirma la fiança interposada al partit de gairebé 3,3 milions d'euros.

En un comunicat, CDC assegura que no està d'acord “ni en el fons ni amb la forma” de la interlocutòria i reitera que el partit mai no s'ha lucrat ni del Palau de la Música ni de les institucions que en depenen.

Amb la interlocutòria, es declara la responsabilitat civil de CDC tant si es considera que els diners rebuts pel partit eren del Palau o de l'Orfeó Català, un supòsit que contemplaria indicis d'un delicte d'apropiació indeguda, com si es resol que els fons “encobrien el pagament d'unes comissions” de Ferrovial a Convergència per l'adjudicació d'obra pública. Aquest altre supòsit comportaria un delicte de tràfic d'influències.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.