Política

Vila d'Abadal porta la revolta fiscal a l'AMI

Si avui s'aprova la mesura, els 650 ajuntaments adherits ingressaran els impostos a la hisenda catalana a l'estiu

Reunió important la que aquest matí celebra l'AMI a Olot amb un punt a l'ordre del dia en què es proposa que els 650 municipis adherits exerceixin de manera conjunta la insubmissió fiscal. Si s'aprova la mesura, tots els membres de l'AMI ingressarien l'IRPF i l'IVA del mes de juliol directament a l'Agència Tributaria de Catalunya. Tot i que es tracta d'un gest simbòlic, perquè la hisenda catalana deriva després els impostos cap a l'administració de l'Estat, Vila d'Abadal avançava ahir a aquest diari que la mesura permetrà saber de primera mà de quines quantitats econòmiques parlem. “Podrem posar xifres a les quantitats que es recapten a Catalunya i que després es queda l'Estat”, assegura. Tot i això, el president de l'AMI va voler aclarir que la mesura, que pot comportar sancions de l'Estat, vol tenir el suport del govern perquè l'aplicació sigui un èxit. Tot i que s'ha fixat un calendari que determina que el primer pagament es farà directament a les arques de la hisenda catalana el mes de juliol, no es descarta que finalment s'ajorni fins a l'octubre. A més dels 650 municipis, l'acció es podria ampliar a la resta d'associats, aproximadament uns 700 organismes, entre ajuntaments, consells comarcals i diputacions, que concentren una població aproximada de 2.900.000 habitants, segons dades de l'AMI. “Hem de ser capaços de sumar esforços i actuar junts perquè així podrem ser més forts”, assenyala Vila d'Abadal.

LA FRASE

Hem de ser capaços d'actuar junts a favor de la insubmissió fiscal
Josep Maria Vila d'Abadal
president de l'ami i alcalde de vic

Tots a l'una contra l'obsessió de Llanos de Luna

És una queixa que darrerament s'ha fet extensa a molts municipis catalans i que fins i tot va obligar el Parlament de Catalunya a aprovar una moció que reclamava la destitució de María de los Llanos de Luna com a delegada del govern de l'Estat. Ara serà el torn de l'AMI, que en la reunió d'aquest matí discutirà i portarà a aprovació accions conjuntes contra l'obsessió de la delegada del govern espanyol per judicialitzar qualsevol mostra de sobirania dels ajuntaments. “No ho fem per ofendre l'Estat espanyol, sinó perquè són els nostres símbols”, va assenyalar el president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, alcalde de Vic.

D'aquesta manera, l'associació vol donar una resposta de manera conjunta a la pressió que reben d'aquesta exdiputada del PP i mantenir el compromís d'aquests municipis per la independència de Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.