Política

Montoro treballa en l'actualització del finançament que preveu l'Estatut català

Montoro assegura que negocia amb la Generalitat polítiques “per sortir de la crisi”, que passen per reduir en primer lloc el dèficit públic

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha assegurat que el seu departament negocia amb la Generalitat de Catalunya polítiques “per sortir de la crisi”, que és “el que Catalunya demana”, i que això exigeix en primer lloc reduir el dèficit públic.

“A Catalunya li preocupa tornar a créixer i crear llocs de treball”. ha sentenciat el ministre a la sessió de control al govern espanyol en resposta a una pregunta del socialista Francesc Vallès. A més re reduir el dèficit, el ministre ha citat dues tasques necessàries per tornar al creixement: garantir el finançament dels serveis públics i “actualitzar” el sistema de finançament autonòmic.

El diputat socialista ha recordat a Montoro que l'Estatut exigeix una negociació bilateral i ha expressat el seu temor pels qui seran els interlocutors: un govern català “dèbil” i dos partits, CiU i PP, que van votar en contra de l'actual model de finançament.

Vallès ha demanat que el nou finançament garanteixi que qui genera més renda i aporta més diners al sistema no perdi llocs en rebre els fons per pagar els seus serveis, perquè “el que de veritat asfixia” els catalans, ha dit, “és el dèficit social”.

Montoro ha recordat que un grup de treball dins del Consell de Política Fiscal i Financera és qui estudiarà l'actual sistema de finançament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.