Política

política

L'ANC avisa a Lloret dels “atacs de l'Estat”

La presidenta de l'assemblea va hissar una estelada a l'entrada del municipi i va fer una conferència

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, va ser ahir a Lloret de Mar per hissar una estelada a l'encreuament entre l'avinguda de les Alegries i el carrer de la Senyora del Rossell, i fer després una conferència al teatre.

En la conferència, titulada Caminant cap a la independència, Forcadell va avisar dels “atacs de l'Estat contra el procés” independentista. Atacs que, va afegir,“s'intensificaran”.

Bona part del parlament va girar al voltant de les estratègies que segons la presidenta de l'ANC està fent servir l'estat espanyol per boicotejar el procés. Va marcar, a més, quina ha de ser l'actitud dels catalans per evitar-ho: “No caure en provocacions, no caure en el desànim, no deixar que s'usi la corrupció contra el procés, fer pedagogia i no tolerar que els que no ens deixen votar ens donin lliçons de democràcia”.

“Intel·ligència i seny”

Segons Forcadell, el procés “està anant molt bé”. Tot i aquest optimisme, va avisar que “ara ve el tram més crític”. Va admetre que ella mateixa té a vegades la sensació que “tot va molt lent”, però va dir que és l'hora “de la intel·ligència i el seny; no de les presses i la rauxa”. Pel que fa al president de la Generalitat, Artur Mas, i el cap de l'oposició, Oriol Junqueras, Forcadell va expressar la seva confiança en la labor que estan duent a terme, i va voler desmentir les veus que asseguren que el procés trontolla: “De moment s'ha fet tot el que es va dir al pacte de govern”, assegura. La presidenta va anunciar que hi ha previstos diversos actes els propers mesos per anar fent boca de cares a la cadena humana prevista per a la propera Diada.

Prèviament a la conferència, a la que van assistir unes dues-centes persones, es va passar el documental de l'ANC #11s2012. Es tracta d'una crònica de mitja hora de durada sobre la gran manifestació celebrada l'Onze de setembre de l'any passat a Barcelona.

Els actes reivindicatius havien començat a mig matí, amb l'hissada de l'estelada. Hi van participar un centenar de persones entre els quals hi havia, a més de Forcadell, l'alcalde, Romà Codina, regidors i membres de Lloret per la independència. Va sonar el Cant de la senyera i es va cantar Els Segadors. També van ballar els gegants i va haver-hi un parell de parlaments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.