Política

Espanya no és de fiar

Incompliments Els governs espanyols del PP i el PSOE no han complert moltes de les promeses fetes a Catalunya, que inclouen traspassos de competències i diners obra La transferència de l'aeroport del Prat, una de les grans ignorades

“Durant més d'un segle s'ha intentat des de Catalunya col·laborar amb l'Estat.” Artur Mas recordava en el discurs d'investidura del desembre passat els esforços “per construir una Espanya democràtica, europea i moderna”. I la resposta rebuda: ni cas. No cal remuntar-se tan lluny en el temps per constatar que el govern espanyol s'ha desentès de la majoria de demandes catalanes dels últims anys, fins i tot de les que han suscitat un gran consens, entre les quals hi ha el reclamadíssim traspàs de l'aeroport del Prat, exigit en un multitudinari acte de la societat civil a l'IESE el 2007.

Amb el cartell de “pendent” figuren altres transferències, com ara les de les beques, els edificis dels grans hospitals propietat de la Seguretat Social... Tot plegat, promeses incomplertes que comporten un perjudici econòmic per a la Generalitat. Els impagaments de l'Estat a Catalunya ja ascendeixen a més de 8.000 milions d'euros, segons càlculs de l'executiu. Amb les arques de la Generalitat al límit i en un moment en què algunes veus consideren factible que els de Mariano Rajoy facin algun tipus de contraoferta per intentar reconduir el rumb cap al dret a decidir emprès per Catalunya només cal fer un cop d'ull per veure que, la majoria dels cops, les paraules amables dels executius del PSOE i el PP no s'han traduït en fets. I molt menys en els últims temps.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.