Política

POLÍTICA

L'Associació Catalana Cristians per la Independència, a Girona

Cristians per la Independència ja és una realitat a Girona i es presenta amb la ferma voluntat de contribuir a fer avançar el procés de transició cap a la independència de Catalunya, segons expliquen els seus promotors. La sectorial de l'Assemblea Nacional Catalana Cristians per la Independència s'ha constituït a Girona per defensar els drets humans portats a la vida col·lectiva i assolir que els drets de Catalunya, com a nació, siguin respectats arreu.

Des de l'entitat s'emfatitza que, després dels continuats intents “d'encaixar en una realitat imposada per la força de les armes”, cal avançar cap a la construcció nacional. Segons es destaca en el document fundacional de l'entitat, com a cristians se senten “legitimats moralment a opinar i a actuar amb vista a l'assoliment de la plena sobirania de Catalunya”. Per això, des de Cristians per la Independència es parteix de la base que la independència no és un fi absolut, sinó un mitjà per assolir una societat civil basada en el reconeixement dels drets i els deures humans, en el respecte dels drets aliens i el compliment de les obligacions pròpies, en sentir com a pròpies les necessitats alienes i en la instauració d'un sistema que s'ajusti a la dignitat del ciutadà i en possibiliti l'acció responsable. Tot això, amb “el compromís com a ciutadans i cristians” que els empeny “a treballar pels drets de les persones” que componen la nació catalana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.