Política

Rull adverteix ERC que CiU centrarà les energies en la consulta però no descarta “altres opcions”

Els republicans han aprovat aquest cap de setmana la possibilitat de declarar unilateralment la independència “si abans no s'han esgotat totes les vies legals i democràtiques”

El secretari d'Organització de CDC qualifica de “trist” el paper del PSC a Granada i lamenta el “mur d'incomprensió” del PSOE

El secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, ha qualificat de “trist” el balanç del PSC a Granada i ha lamentat el “mur d'incomprensió” del PSOE. Ha advertit als socialistes que no té sentit reformar la Constitució si el text no contempla la plurinacionalitat ni el dret a decidir. Rull ha fet aquestes valoracions en una atenció als mitjans a la Conferència Nacional d'ERC, on ha assistit com a convidat. El nacionalista ha explicat que CiU prioritzarà “totes les energies” en la celebració de la consulta. Els republicans han aprovat aquest cap de setmana la possibilitat de declarar unilateralment la independència “si abans no s'han esgotat totes les vies legals i democràtiques”.

Rull ha advertit que “la idea del dret a decidir ha tornat a topar amb un mur d'incomprensió més enllà de la franja de ponent”, referint-se a la proposta de reforma de la Constitució acordada pel PSOE a Granada aquest dissabte. Ha lamentat l'actitud del PSOE i ha subratllat que “no te sentit reformar la Constitució si no es contempla la plurinacionalitat ni el dret a decidir”. Per tot plegat, ha qualificat de “trist” el balanç del PSC i de Pere Navarro a Granada.

Respecte la porta oberta que ha deixar ERC a declarar unilateralment la independència, Rull ha advertit que CiU prioritzarà totes les energies en la celebració de la consulta. “És en la consulta i en el dret a decidir on trobem la nostra transversalitat política”, ha afegit. De totes maneres, no ha descartat “cap opció democràtica”.

El líder nacionalista ha indicat que CiU vol un estat propi “divers i plural” amb un “plantejament molt obert i amb respecte amb les identitats de tothom”. Ha vaticinat un país “on aquella gent que se sent espanyola se'n pugui continuar sentit en una Catalunya independent. Seran protagonistes d'aquest estat que serà el seu estat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.