Política

La cadena humana per la independència té 144.000 inscrits

Una empresa de Girona ha creat el programa informàtic a través del qual gestiona les inscripcions

DSET Solucions, amb seu al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, és l'empresa encarregada de gestionar a partir del seu lloc web la cadena humana per la independència que organitza l'Assemblea Nacional Catalana i que ha d'unir el Pertús, a la Catalunya del Nord, i Alcanar, al Montsià. La cadena té 778 trams, de 500 metres cada un, i en aquests moments ja hi ha apuntades més de 144.000 persones. “Perquè la iniciativa sigui un èxit calen 400.000 persones”, va dir el gerent de l'empresa, Xavier Muñoz.

DSET Solucions és una de les cinc empreses que aspiraven a crear el programa informàtic a través del qual es gestionen les inscripcions i que permet als 1.300 coordinadors de l'esdeveniment estar en contacte amb els inscrits i saber-ne el nombre que hi ha en cada tram. El portal, Via.assemblea.cat, segons Muñoz, pot suportar un volum de dades i informació gran, per evitar així que en moments de gran demanda hi hagi col·lapses, i està pensat per evitar boicots a través d'inscripcions fraudulentes. “Hem limitat a cinc el nombre d'inscripcions que pot fer cada persona, i així ningú no pot inscriure de cop moltes persones amb dades falses, amb l'objectiu de boicotejar la cadena”, va explicar. En casos d'associacions o col·lectius nombrosos, s'ha de contactar directament amb l'ANC, que pot, a través de les assembles locals, corroborar que el col·lectiu que s'hi vol apuntar existeix i assistirà a l'acte.

Per registrar-se, cada persona ha de facilitar les dades personals com el DNI i el correu electrònic. El responsable tècnic del web, Eduard Català, va explicar que han protegit la base de dades amb els sistemes més alts de seguretat per evitar que cap hacker pugui buidar les dades. El web també té una aplicació a través de la qual s'informarà els assistents d'on poden aparcar el cotxe, quins itineraris alternatius tenen per arribar al lloc que tenen adjudicat –les carreteres d'accés a la cadena es tallaran des de les tres de la tarda–, els espais amb ombra i on són els punts de socors.

12.000 inscripcions diàries

La mitjana d'inscripcions diàries que registra el web és d'unes 12.000. L'ANC considera que, per tal que la iniciativa sigui un èxit, calen unes 400.000 persones i, per això, el web té capacitat per recollir fins a 450.000 inscripcions. A hores d'ara, la ciutat de Girona, ja està al cent per cent d'ocupació, i ja s'hi han inscrit més de 7.400 persones. A la ciutat de Barcelona passa el mateix, ja que hi ha més de 23.500 inscrits i la capacitat per a tots els trams que travessen la ciutat és de 28.500.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.