Política

POLÍTICA

La fiscalia vol saber qui ha contractat la Diputació

Demana per escrit a la Diputació de Girona informació sobre el personal eventual contractat des del 2007 fins ara

El president, Joan Giraut, es mostra tranquil i diu que se li contestarà “tot”

La fiscalia de Girona ha demanat a la Diputació informació sobre el personal eventual –càrrecs de confiança– que s'ha contractat des del 2007 fins ara. Aquesta petició arriba tres setmanes després que el president de la institució, Joan Giraut, apartés Josep Maria Amargant de les funcions a l'àrea de Premsa i el deixés només amb Protocol, adduint que li havia perdut la confiança. El motiu: l'últim escrit en què Amargant carregava contra el vicesecretari general d'UDC, Antoni Font. El president, Joan Giraut, que es mostra tranquil pel que fa a la petició de la fiscalia, diu que es trametrà tota la informació que se li demana.

Investigació

El fiscal demana informació sobre dos mandats, en concret el del 2007 al 2011, amb govern d'ERC i el PSC i sota la presidència d'Enric Vilert (ERC), i el del 2011 fins a l'actualitat, en què CiU té el govern amb majoria, però amb la particularitat que fins ara ja hi han desfilat dos presidents i tots dos d'UDC: l'alcalde de Salt i expresident de la intercomarcal d'UDC, Jaume Torramadé, i l'actual, Joan Giraut, alcalde de Castell-Platja d'Aro.

Joan Giraut va explicar ahir que la fiscalia, que segons diu no li consta que hagi rebut cap denúncia, va formalitzar la seva petició a mitjan setmana passada. Giraut destaca que des del departament de recursos humans ja es van rebutjar els tres escrits que Amargant va presentar –en aquell moment, encara com a president de la junta de personal i representant de la Central Sindical Independent de Funcionaris (CSIF)– en què denunciava que hi ha diversos càrrecs de confiança d'UDC que cobren sense anar-hi. El departament de recursos humans, segons Giraut, va rebutjar els dos escrits adduint que en l'argumentació d'Amargant es confonen dos règims jurídics. Giraut ja va admetre quan va ser escollit president que el tema dels assessors “és una qüestió mal resolta”, però hi va afegir que “això no vol dir que s'hagi fet res malament”: “Com ja vaig dir poc després de prendre possessió del càrrec, no ens podem tapar les vergonyes els uns als altres. Per tant, es treballarà amb transparència absoluta”, va afirmar.

Per la seva part, el president d'UDC a Girona, Joan Cañada, va dir ahir que el tema dels assessors només afecta la institució i no el partit, si bé, i en sintonia amb Giraut, va admetre: “Si als assessors no els paguessin les institucions, ho haurien de fer els partits, i això voldria dir tenir més finançament.”

Separació d'àrees

El president de la Diputació va optar finalment per crear l'àrea de Comunicació –no pot ser de Premsa perquè Amargant té la plaça en propietat– i separar-la de Protocol. En aquest procés, i en l'últim ple, Giraut va crear, a més, la plaça d'eventual per a Premsa, va anunciar que agafaria un professional i que aquest era de la seva màxima confiança. Amargant, que va presentar un recurs de reposició, ja ha anunciat que anirà al contenciós per defensar que ha estat “purgat en tota regla d'UDC”.

LA DATA

28.06.13
Joan Giraut arracona Josep Maria Amargant a Protocol i es consolida la polèmica del personal eventual.

LA XIFRA

1
milió d'euros
és gairebé el que cobren a l'any els 29 contractats eventuals que té la Diputació de Girona.

LA FRASE

Es facilitarà tota la informació que, com en aquest cas en concret, se'ns demana des de la fiscalia
Joan Giraut
President de la Diputació de Girona

Prop d'un milió d'euros a l'any per als eventuals

La Diputació de Girona destina anualment prop d'un milió d'euros al pagament dels salaris del personal eventual, que està format per 29 persones, que treballen per algun dels tres grups polítics presents en la institució, CiU, el PSC i ERC. D'aquestes, dotze ocupen llocs de treball de confiança que s'emmarcarien en la categoria d'assessor dels partits: sis, de CiU; tres, del PSC, i tres més, d'ERC. Cadascun d'aquests té una retribució íntegra de 39.000 euros anuals. Aquestes retribucions sumen, a l'any, 468.000 euros. Però, a banda d'aquest personal, hi ha un altre grup de treballadors contractats, i també de manera eventual, com a auxiliars de grup, auxiliars administratius, assessors de grup o coordinadors de grup.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.