Política

Mas insisteix en demanar a l'Estat “mà estesa” per a fer una consulta “ben feta”

El president de la Generalitat detalla que la carta a Rajoy s'ha enviat amb “actitud pacífica i constructiva”

Mas confia que algun dia a l'Estat “es donin compte que han d'allargar la mà” a Catalunya

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha insistit aquest dissabte en demanar a l'Estat espanyol “mà estesa” cap a Catalunya per a facilitar la possibilitat de celebrar una consulta d'autodeterminació “ben feta”. Per això cal, segons Mas, “no posar traves” i pactar-la amb les institucions catalanes.

Mas s'ha referit, a l'acte d'inauguració del Raval de la Mar de Vila-seca (Tarragonès), a la carta que ja ha enviat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en la que li expressa la voluntat de les institucions catalanes de que sigui convocat un referèndum o consulta “legal” i acordada amb l'Estat. “És una carta amable, que aposta pel pacte, el diàleg i la negociació” amb la finalitat de que “es pugui celebrar la consulta i que el poble de Catalunya pugui decidir el seu futur”, ha explicat el president de la Generalitat.

Segons Artur Mas, amb la seva carta ha volgut transmetre “una actitud que expressa, no només una voluntat pacífica sinó també constructiva” del poble català, ja que l'objectiu és poder realitzar una consulta “ben feta”, ha subratllat. Però perquè el procés es faci “ben fet”, ha precisat el president català, “necessitem que les dues parts es posin d'acord i pactin”, i “per nosaltres no quedarà”.

Ha volgut deixar clar, en aquest sentit, que l'única manera de fer les coses bé “és que hi hagi voluntat de diàleg i pacte” i que des de les institucions de l'Estat “no es posin traves” i es faciliti la convocatòria. “Espero -ha afirmat Artur Mas- que algun dia es donin compte de que han d'allargar la mà” a Catalunya perquè aquesta “pugui decidir el seu futur”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.