Política

POLÍTICA

Tres banderes, en lloc del pal compartit, a l'entrada de la Bisbal

L'Ajuntament ha instal·lat la senyera, l'estelada i la bandera d'Europa a la rotonda oest d'accés al poble

Ningú sap res de la denúncia anunciada pel PP

El pal de bandera que compartien l'estelada i la senyera en la rotonda d'entrada oest de la Bisbal ha estat substituït. Ara la brigada municipal hi ha instal·lat dos pals més, de tal manera que ara onegen tres banderes en aquesta intersecció viària: l'estelada, la senyera i la bandera d'Europa. La tercera bandera que el regidor de Via Pública, Xavier Dilmé, ha fet instal·lar és, doncs, la bandera d'Europa. El pal compartit amb l'estelada i la senyera havia aconseguit posar d'acord el portaveu d'ERC, Lluís Sais, i el del PP, Andrés Cano, a l'Ajuntament de la Bisbal, quan aquest públicament va mostrar-se comprensiu amb les queixes del regidor republicà Sais. “Posar-les totes dues en un sol pal és una horterada”, va arribar a dir Cano.

En l'últim ple, Cano va expressar la seva queixa per la presència de l'estelada en aquest pal i va reclamar-ne la retirada. En l'apartat de precs i preguntes del ple, el regidor del PP va fer saber que tenia notícia d'una denúncia per l'incompliment de la llei de banderes al balcó de l'ajuntament. Ahir, l'alcalde de la Bisbal, Òscar Aparicio, va negar que hagués rebut cap requeriment per posar la bandera espanyola al balcó, “ni de la delegació del govern” ni tampoc cap “denúncia judicial”. Aparicio va manifestar: “El secretari ja sap que ha de fer un informe per si arriba el requeriment.”

El regidor de Via Pública, Xavier Dilmé (CiU), a través de les xarxes socials, va ironitzar sobre els pals de les banderes: “Els nerviosos ja deuen estar tranquils, espero”, referint-se a aquells a qui no els havia quedat clar quin seria l'ús que es faria del tercer pal de bandera anunciat.

LA FRASE

Els nerviosos ara ja deuen estar tranquils, espero
Xavier Dilmé
REGIDOR DE VIA PÚBLICA DE LA BISBAL D'EMPORDÀ

El canvi d'idioma de Cano

El regidor del PP Andrés Cano fa les seves intervencions en el ple de l'Ajuntament en castellà, segons va explicar a aquest diari, com a protesta per la col·locació d'una estelada a la rotonda d'entrada al poble. Cano havia parlat en català en els plens fins al mes de juliol, quan va canviar al castellà sense donar cap raó del canvi. El regidor del PP ha pres últimament un paper més actiu en els plens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.