Política

POLÍTICA

La campana ‘Llibertat' ja té els primers padrins

La iniciativa de l'ANC de la Garrotxa tot just es va presentar oficialment ahir, però ja s'han recollit 850 euros

Una cinquantena de persones ja han aportat 850 euros per finançar la fosa de la campana Llibertat, que l'Associació Nacional Catalana (ANC) de la Garrotxa ha encarregat perquè pugui sonar el dia que Catalunya aconsegueixi la independència. Ahir es va presentar a la premsa la campanya de donacions, que té com a objectiu recollir fins al dia 16 de setembre els 6.500 euros que es calcula que costarà la campana.

Les aportacions –segons van explicar la coordinadora garrotxina de l'ANC, Toia Codina, i la periodista Mariona Comellas– han de ser d'un mínim de 10 euros. Qui hi col·labori tindrà el nom gravat al jou de la Llibertat. Les aportacions ja es poden fer a través del web www.ancgarrotxa.cat i més endavant també serà possible fer-ho de manera presencial en uns llocs que s'anunciaran. Codina i Comellas van convidar altres comarques a emprendre iniciatives similars.

El dia 29 d'aquest mes, a les 12 del migdia, es farà la fosa pròpiament dita de la campana, a l'empresa Rifer Rocafer de Riudellots de la Selva. Es pretén que sigui un acte solemne, amb l'assistència d'alguns alcaldes i el president del Consell Comarcal de la Garrotxa.

La presentació de la Llibertat s'ha organitzat pel 5 d'octubre, en una festa al centre d'Olot titulada Quatre barres i una estrella, en què l'acte principal serà l'estrena de la campana amb uns tocs que està component el músic Xavier Pallàs. Està previst que hi actuïn grups de dansa, de música i de faràndula de la comarca. Mentre Catalunya no sigui independent, la campana estarà a disposició dels municipis que ho desitgin perquè soni en els actes populars. L'Ajuntament de les Preses l'ha demanada per a les seves festes del mes d'octubre.

LA DATA

05.10.13
serà el dia
de l'estrena de la campana, en el marc d'una festa que tindrà lloc al centre d'Olot

Uns 4.000 garrotxins a la cadena

Fins ahir s'havien inscrit a la Via Catalana del pròxim 11 de setembre uns 4.000 garrotxins, la majoria dels quals (uns 2.500) ho faran a través de grups gestionats per l'ANC. De moment ja s'han omplert 35 autobusos. Com que les inscripcions no s'han tancat, es preveu que aquestes xifres vagin en augment i que els autobusos hagin de fer més d'un viatge. Els trams assignats pels grups de l'ANC de la Garrotxa es troben tots a l'Alt Empordà. “S'ha procurat –va dir ahir Toia Codina– que la gent d'un mateix poble pugui estar junta.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.