Política

Nadal envia 200 cartes per crear la taula gironina pel dret a decidir

En les missives a entitats, associacions i exregidors, es demana que s'incorporin al projecte

L'organisme a favor de la consulta es pretén constituir al setembre

L'exalcalde de Girona i exconseller socialista Joaquim Nadal ja ha enviat, a través del consistori, unes 200 cartes a entitats, associacions i exregidors de la capital gironina fent una crida a integrar-se en la Taula de la Ciutat de Girona pel Dret a Decidir.

En aquesta carta, que s'ha dirigit a associacions de veïns, sindicats, formacions polítiques, comerciants, així com a antics representants municipals de les diverses formacions polítiques, els proposa en primera persona “la incorporació de la institució” que representa el destinatari de la carta a la Taula de la Ciutat de Girona pel Dret a Decidir. En el contingut, Nadal expressa la voluntat que la taula es pugui crear durant el mes de setembre i subratlla que es tracta d'una taula “transversal, i integradora que té i tindrà com a objectiu màxim esdevenir el comú denominador d'aquesta voluntat diversa i alhora la plena garantia de la llibertat per a aquesta pluralitat”.

Això sí, l'exalcalde i actual president de la federació del PSC a les comarques gironines, reconeix que “Catalunya viu una circumstància històrica difícil i crucial que és el resultat de la nostra història més recent i del conjunt dels entrebancs que hem trobat per manifestar la plenitud la nostra realitat nacional”, amb un rerefons clarament sobiranista. Com ja va fer el dia de la seva presentació, defensa sense vacil·lació “la pluralitat institucional” i la “pluralitat social”. La carta, que es va enviar a mitjans del mes d'agost, demana als destinataris que es posin en contacte amb al gabinet d'alcaldia per confirmar la seva voluntat de formar part de la taula i ressalta que exerceix aquesta funció “d'acord amb l'Ajuntament de Girona”.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, conjuntament amb el mateix Nadal va fer públic el 30 de juliol que el que fou alcalde de Girona durant 23 anys liderant les files socialistes encapçalaria i presidiria aquesta nou òrgan que pretén impulsar una xarxa de suport gironina a favor del dret a decidir i al fet que Catalunya pugui decidir el seu futur mitjançant una consulta a la ciutadania. Puigdemont va defensar la voluntat d'aportar un tret gironí en el procés per realitzar la consulta i va defensar que Nadal era la persona idònia per aglutinar visions.

LA FRASE

Taula transversal i integradora que té com a objectiu màxim esdevenir el mínim comú denominador
Joaquim Nadal
president de la taula gironina pel dret a decidir

Una fotografia que ha generat controvèrsia

La imatge de l'alcalde Puigdemont amb l'exalcalde socialista Joaquim Nadal anunciant que el socialista presidirà la Taula de la Ciutat de Girona pel Dret a Decidir ha generat controvèrsia dins i fora de la files del PSC. El mateix Nadal va reconèixer que no havia consultat amb cap integrant del partit la decisió presa i que només n'havia informat a qui havia cregut oportú. Les formes han generat malestar a l'interior del PSC i el primer secretari gironí, Juli Fernàndez, ha qüestionat la compatibilitat de la decisió de Nadal amb el càrrec que ostenta a la federació socialista gironina. El partit vol debatre el mes de setembre aquesta situació, perquè Fernández entén que alguns dels missatges que ha donat Nadal no s'adiuen amb la línia del partit. L'entrada en escena de Nadal al costat d'un alcalde clarament independentista que ha donat a suport
i engegat iniciatives clarament sobiranistes és un dels elements que ha generat més sorpresa o discussió, encara que en el missatge es busqui neutralitat absoluta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.