Política

ICV no convoca els militants a la Via Catalana i sí a la cadena per encerclar 'La Caixa'

Segons els ecosocialistes, les mobilitzacions de la Diada haurien de ser més “unitàries, inclusives i representatives de la pluralitat”

ICV no ha convocat els seus militants a la Via Catalana i sí específicament ha cridat a participar a la cadena impulsada pel Procés Constituent per encerclar La Caixa i a d'altres mobilitzacions contra les retallades als serveis públics. No obstant, Iniciativa considera que la cadena humana per la independència de 400 quilòmetres serà “tot un èxit” i sumarà “a favor de l'objectiu compartit de realitzar una consulta sobre el futur polític de Catalunya”. Segons els ecosocialistes, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) té tota la legitimitat per convocar la cadena però creuen que les mobilitzacions d'aquest Onze de Setembre “haurien de ser més unitàries, inclusives i representatives de la pluralitat que s'expressa en la societat”.

“Més que mai cal sumar totes aquelles persones favorables al dret a decidir, estiguin a favor de la independència, d'establir una nova relació amb l'Estat o simplement a favor del dret democràtic a ser consultats”, ha assegurat el text aprovat aquest dilluns al vespre per l'òrgan de direcció d'ICV. Per tot plegat, el partit ecosocialista fa una crida a la militància perquè en totes les mobilitzacions de l'11 de Setembre reivindiqui la necessitat de sumar a favor de l'exercici del dret a decidir i la defensa tant dels drets nacionals com socials. “I de forma específica cridem a la participació en la cadena convocada pel Procés Constituent per encerclar La Caixa i en d'altres mobilitzacions contra les retallades als serveis públics”, han assenyalat des d'ICV.

Igualment, la formació coliderada per Joan Herrera i Dolors Camats ha assegurat que continuarà “treballant amb la màxima voluntat unitària i rigor perquè la ciutadania de Catalunya pugui votar lliurement el seu futur polític” i ha emplaçat una vegada més el govern espanyol a iniciar “un diàleg polític per a l'exercici del dret a decidir a través d'una consulta”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.